Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

octombrie, 2014

NU apela la ceaiuri imbuteliate. Iata de ce!

Publicat pe 31 Oct 2014 at 7:00am

Ceaiul are rolul de a energiza corpul uman, de a-l tonifica, detoxifica, vindeca si calma, de a te ajuta sa dormi bine. In plus, el racoreste si, la nevoie, te hraneste. Expertii ne recomanda sa consumam ceai de placere, chiar daca nu suntem bolnavi. Companiile care produc ceaiuri au scos pe piata ceaiuri variate, frumos ambalate, cu etichete atragatoare.

Si totusi, ar trebui sa va puna pe ganduri faptul ca aceste ceaiuri au, de exemplu, un termen de valabilitate atat de indelungat.

Nu tot timpul ar trebui sa ii credem pe cuvant pe producatori si sa admitem ca…

Amigdalita – Simptome

Publicat pe 30 Oct 2014 at 7:00am

In anotimpul rece, una dintre cele mai arzatoare probleme de sanatate poate fi amigdalita. Conform medicilor, principalele simptome ale amigdalitei sunt date de prezenta unei temperaturi ridicate a corpului, iar in anumite situatii ganglionii limfatici din zona gatului si maxilarului pot fi foarte inflamati.

Ce simtiti?

Daca suferiti de aceasta afectiune, veti simti ca va doare gatul si aveti dificultati la inghitire, iar senzatia de disconfort se poate raspandi pana la nivelul urechilor.

In plus, veti mai constata ca gatul vostru va este rosu, iar amigdalele sunt inflamate si pot prezenta puroi. Specialistii afirma ca…

Ce este asexualitatea?

Publicat pe 29 Oct 2014 at 7:00am

Potrivit specialistilor in terapia de cuplu, o noua minoritate sexuala isi face loc printre cele deja existente in intreaga lume. Este vorba despre asexuali, cei care fac parte din cea de-a patra orientare sexuala, respectiv persoanele care nu sunt interesate de o activitatea sexuala regulata.

Un studiu realizat in Marea Britanie estimeaza ca 1% din populatie nu simte niciun fel de atractie sexuala.

Potrivit datelor The Independent, citate de BBC, profesorul Anthony Bogaert, autorul studiului arata faptul ca cei care fac parte din aceasta categorie se simt exclusi din „cultura noastra actuala, foarte sexualizata”.

De pilda, Joshua Hatton, un student…

Cand trebuie hidratat bebelusul cu apa?

Publicat pe 28 Oct 2014 at 6:30am

In cazul in care o proaspata mamica ajunge in situatia sa isi alapteze bebelusul exclusiv, trebuie spus ca acesta NU are nevoie de apa nici macar intr-o zi foarte fierbinte.

Potrivit opiniei medicilor, acest aspect se datoreaza faptului ca laptele de mama este apos tocmai pentru ca sugarului sa nu ii mai fie sete.

Daca micutul isi potoleste setea cu apa sau ceai si nu cu lapte, el va suge mai rar si mai putin.

In acest fel se poate micsora productia de lapte, iar alaptarea este pusa in pericol. In…

Tratamentul gleznelor umflate

Publicat pe 27 Oct 2014 at 6:30am

Potrivit medicilor, acumularea de fluid in glezne, si mai ales in tesuturile moi se numeste edem. Aceasta afectiune se poate manifesta in cadrul unei sarcini, insa si ca urmare a unor probleme medicale, cum ar fi bolile cardiace.

Umflarea gleznelor reprezinta semnul unui dezechilibru intre lichidul din sange si celulele corpului si apare cand o presiune mare in micile vase de sange forteaza apa sa intre in tesuturile invecinate.

Factori favorizanti

Printre factorii care pot favoriza aparitia glezenlor umflate se numara perioadele lungi de stat in picioare, excesul de sare si fluctuatiile hormonale dinaintea menstruatiei si din…

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!