Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

august, 2014

Pleci cu bebe in vacanta? Nu uita aceste produse importante

Publicat pe 12 Aug 2014 at 7:00am

Pentru multi parinti, prima vacanta cu bebelusul reprezinta un motiv de ingrijorare, asa ca de multe ori, proaspetii parinti aleg sa isi amane planurile pentru cand micutul va mai creste. Cu putina planificare insa, prima vacanta cu cel mic va fi o experienta de neuitat.

Iata cateva sfaturi eficiente pentru ca vacanta voastra alaturi de cel mic sa decurga linistit si sa va puteti bucura de ea fara probleme.

Ia-ti aceleasi masuri de siguranta pe care le iei si acasa. Pentru a putea tine mai bine minte tot ce ai…

Permalink  |  Tagged with: , , ,

Cum se face monitorizarea evolutiei sarcinii

Publicat pe 11 Aug 2014 at 7:00am

Inca de cand a avut loc conceptia, viitoarea mamica si fatul in dezvoltare trebuie sa fie monitorizati atent de catre specialisti. De aceea exista o lista cu investigatii medicale de care fiecare femeie insarcinata ar trebui sa tina cont.

Mai jos vei gasi analizele pe care graviduta trebuie sa le faca pentru a depista eventuale probleme de sanatate pe parcursul sarcinii.

Care sunt investigatiile de laborator necesare in cursul unei sarcini normale?

Hemograma – se efectueaza imediat dupa stabilirea diagnosticului de sarcina; in acest fel se poate depista precoce o eventuala anemie. Dupa saptamana 21 de sarcina,…

Vaccinurile la copii – varsta: 2-7 ani

Publicat pe 10 Aug 2014 at 7:00am

Vaccinurile sunt foarte importante pentru copilul tau. Ele il apara impotriva unor bacterii si virusuri din mediul inconjurator care pot genera boli infectioase mai mult sau mai putin grave. Desi vaccinarea copilului este neplacuta si multe mamici experimenteaza sentimente diferite fata de procesul in sine, trebuie sa trecem peste teama de ac, peste plansul copilului si peste alte idei preconcepute si sa respectam cu strictete planul imunizarii copilului.

Vaccinurile sunt preparate biologice realizate din microorganisme inactivate (total sau partial) sau prin inginerie genetica cu rolul de a stimula imunitatea organismului. Modul de…

Scapa-ti copilul de nasul infundat

Publicat pe 09 Aug 2014 at 7:00am

Nasul infundat la copii reprezinta o problema extrem de des intalnita, mai ales cand cei mici intra in contact cu colectivitatea. Cum au procedat mamicile in aceasta situatii si ce solutii recomanda medicii pentru desfundarea nasului vom afla in continuare.

1. V-ati confruntat cu nasul infundat la copii? Cat de des?

Mariana (fetita, 3 ani): „Bineinteles, am trecut impreuna si prin aceasta perioada. Pana la varsta de 2 ani, cam o data pe luna, dupa aceasta varsta foarte rar.”

Ina: „Ne-am confruntat foarte des cu aceasta problema, de cand l-am dat…

Top alimente bogate in Omega 3

Publicat pe 08 Aug 2014 at 7:00am

Potrivit expertilor, alaturi de acizii Omega 6, acizii Omega 3 (acidul alfa-linoleic – ALA, acidul eicosapentaenoic – EPA si acidul docosahexaenoic – DHA) sunt acizi grasi esentiali, care nu pot fi sintetizati de organism. In fapt, ALA nu poate fi sintetizat de organism, iar EPA si DHA pot fi si sintetizati, dar numai pornind de la ALA.

Conform specialistilor, Omega 3 are un are un rol deosebit pentru organism, in special in reducerea proceselor degenerative.

Omega 3 scade semnificativ riscul afectiunilor cardiovasculare, mentine vigoarea creierului si tonusul psihic, reduce probabilitatea…

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!