Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

noiembrie, 2014

Paralizia cerebrala la copii – Cauze

Publicat pe 30 Noi 2014 at 7:00am

Potrivit afirmatilor medicilor circa 1 pana la 3 copii la mie din tara noastra au probleme din cauza afectiunii denumita paralizie cerebrala. Expertii sunt de parere ca aceasta este o cifra foarte mare, daca tinem cont de numarul locuitorilor, anunta Agerpres.

Paralizia cerebrala – Cauze

Printre cauzele paraliziei cerebrale se afla anumite anomalii ale sistemului nervos central, infectii intrauterine, anomalii cromozomiale, insuficienta placentara, malnutritie intrauterina, infectii ale sistemului nervos central, hipoxia, asfixia, traumatisme cranio-cerebrale, infectii virale, intoxicatii, icter nuclear, traumatisme cranio-cerebrale, carente proteice sau deshidratari grave.

Forma cea mai importanta de…

De ce apar convulsiile febrile la copii

Publicat pe 29 Noi 2014 at 7:00am

Oamenii de stiinta din Danemarca au aflat, ca urmare a unor studii, ca predispozitiile genetice pot sa explice de ce anumiti copii au convulsii febrile imediat dupa ce au fost vaccinati cu vaccinul denumit ROR pentru rujeola, oreion sau rubeola.

Specialistii sustin ca la copii, convulsiile febrile dureaza intre unu si cinci minute, iar apoi copilul revine la o stare normala. Crizele nu mai apar dupa disparitia febrei si nu au nicio legatura cu crizele de epilepsie, care se produc in absenta febrei, arata BBC.

Savantii au demonstrat ca aproximativ…

De ce este mai sanatos laptele crud?

Publicat pe 28 Noi 2014 at 7:00am

Nutritionistii recomanda tuturor consumul de lapte si produse lactate. Acestea reprezinta o buna sursa de calciu si aduc multe avantaje sistemului osos. Specialistii spun ca laptele crud reprezinta o bogata sursa de vitamine cu ar fi A, B, C, D, E, K, dar si de fosfor si magneziu.

Laptele crud contine 20 de aminoacizi necesari pentru metabolizarea nutrientilor.

De ce este mai eficient?

Fata de laptele pasteurizat, laptele crud este mai eficient. Asta se intampla deoarece laptele fiert este supus unui proces de incalzire care ii afecteaza absorbtia nutrientilor de catre organism, dar si structura aminoacizilor.

Expertii mai…

Explicatia psihologica a ejacularii precoce

Publicat pe 27 Noi 2014 at 7:00am

La o anumita varsta, barbatii se pot confrunta cu neplaceri in timpul actului sexual, care pot cauza traume mai tarziu, din punct de vedere psihologic. Medicii spun ca ejacularea rapida se refera la declansarea ejacularii, inainte ca cei doi parteneri sexuali sa doreasca sa se intample acest lucru.

Unii oameni de stiinta au apreciat ca exista o conexiune stransa intre factorii declansatori biologici si psihologici.

Potrivit specialistilor, factorii de ordin psihologic agraveaza ejacularea precoce si de aceea tratamentul implica in mod special terapiile psihologice. Majoritatea barbatilor au parte de o ejaculare precoce cel putin o data…

Cum te ajuta reflexoterapia sa devii mai fertila?

Publicat pe 26 Noi 2014 at 8:00am

In cazul in care va doriti foarte mult un bebelus si problemele de sanatate va impiedica, trebuie sa apelati si la metoda reflexoterapiei, care este apreciata de specialisti.

In acest moment, multe cupluri au probleme din cauza infertilitatii. Expertii sustin ca reflexoterapia trateaza afectiunile care cauzeaza problemele de fertilitate:

bolile ovariene, cele ale glandelor endocrine, diabetul, dar si infectiile genitale. Endometrioza

O alta afectiune des intalnita la femei in zilele noastre este endometrioza, care cauzeaza aparitia problemelor de fertilitate.

Aceasta boala se manifesta din cauza scaderii imunitatii, combinata cu aparitia tesutului endometrial in afara uterului prin exces de estrogeni.

Reflexoterapia…

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!