Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

decembrie, 2014

Cum se manifesta una dintre cele mai ciudate fobii?

Publicat pe 31 Dec 2014 at 7:00am

Una dintre cele mai ciudate fobii este cea legata de stiintele exacte, mai precis de matematica. Oamenii de stiinta au confirmat recent aceasta ipoteza in cadrul unor studii complexe realizate la Universitatea Stanford din SUA.

Savantii au aflat ca in cazul elevilor de curs primar carora le era teama de matematica in creierul acestora se poate activa o adevarata zona a fricii.

Potrivit Health.com, prin activarea exacerbata a acestei zone se intampla ca regiunea care se ocupa cu rezolvarea problemelor sa nu mai functioneze asa cum ar trebui in mod normal.

Ce spun testele?

Savantii…

Cum poate fi combatuta violenta conjugala?

Publicat pe 30 Dec 2014 at 7:00am

Unul dintre cele mai tabu aspecte ale vietii moderne este reprezentat de violenta conjugala, in care unul dintre soti, in special barbatul, il agreseaza pe partener, fara remuscari.

Expertii spun ca nu este bine sa fii toleranta cu orice tip de violenta, chiar daca il iubesti pe partenerul tau sau iti este rusine sa apelezi la ajutoare. In cazul in care esti agresata este bine sa faci apel la un expert, daca iti este rusine sa povestesti familiei sau prietenilor chinurile prin care treci.

In niciun caz nu trebuie sa fii de acord cu agresiunile si…

Motivul pentru care cei mici ajung sa aiba probleme din cauza miopiei

Publicat pe 29 Dec 2014 at 7:00am

Miopia reprezinta una din cauzele frecvente care produc vederea neclara. Medicii spun ca in cazul pacientilor care au miopie, toate obiectele care se afla la o oarecare distanta apar neclare. Potrivit Health.com, aceste persoane fac efortul sa vada mai clar obiectele aflate la distanta, asa ca se pot incrunta sau privi cu ochii usor intredeschisi.

Miopia reprezinta o variatie a privirii normale, si nu neaparat o afectiune. Destul de rar, se poate intampla ca miopia sa apara datorita unor boli, spun medicii. Potrivit unor studii realizate de oamenii de stiinta din Australia, lipsa luminii…

Diminuarea riscului de avort spontan

Publicat pe 28 Dec 2014 at 7:00am

Savantii din Marea Britanie au descoperit o noua cale prin intermediul careia femeile pot depista din timp sarcinile cu risc de avort spontan. Expertii sustin ca in acest fel se va putea efectua un tratament pentru spre pacientele care chiar au nevoie.

Cauze ale avortului spontan

In cadrul acestui studiu au fost semnalate mai multe cauze ale avortului spontan:

istoricul medical, nivelul progesteronului si al hormonului de sarcina, lungimea fatului, intensitatea sangerarilor si varsta fatului.

In momentul cand savantii din Marea Britanie au incercat sa combine doi dintre acesti factori au descoperit un instrument eficace in acest scop.

Circa una din cinci sarcini…

De ce e bine ca micutul tau sa copilareasca pe langa un animal de companie?

Publicat pe 27 Dec 2014 at 7:00am

Copiii care au pe langa ei animale de companie, precum cainii sau pisicutele sunt predispusi mai rar unor infectii fata de cei care locuiesc fara prezenta acestor animale.

Potrivit unei cercetari publicate in revista Pediatrics, expertii au observat ca in cazul in care un copil ia contact zilnic cu un caine ar putea avea sistemul imunitar mai bun.

In plus, specialistii au constatat ca pisicile asigura o oarecare protectie bebelusilor, cu toate ca efectul observat a fost mai slab fata de cel al cainilor.

Copii are traiesc langa animale de companie…

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!