Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

ianuarie, 2015

Ce se intampla cu gravidele care mananca in exces in perioada sarcinii?

Publicat pe 31 Ian 2015 at 7:00am

Femeile insarcinate au tendinta de multe ori sa se alimenteze in exces, nefiind capabile sa faca fata poftelor referitoare la anumite alimente. Cu toate acestea, nutritionistii afirma ca in cazul in care se confrunta cu o astfel de situatie, este bine ca aceste femei sa fie mai cumpatate, pentru a putea evita acumularea unor kilograme in plus si aparitia unor probleme pentru mai tarziu.

Femeile gravide care mananca mai mult ca de obicei au toate sansele sa ramana obeze pentru toata viata. Aceasta este concluzia unui studiu recent realizat la Universitatea din Shanghai, China.

Ti-ai traumatizat copilul? Iata ce probleme va avea in viitor

Publicat pe 30 Ian 2015 at 7:00am

Copilaria isi are importanta ei deosebita in evolutia unui om. Daca lucrurile nu stau tocmai in ordine in aceasta perioada deosebit de sensibila, un copil traumatizat se poate transforma intr-un adult cu mari probleme de integrare sociala, intr-o lume trepidanta, in care supravietuiesc cei echilibrati si dornici de afirmare.

Datele unei cercetari care a fost realizata in 2014 in Marea Britanie au aratat ca persoanele care s-au confruntat cu grave probleme psihologice in copilarie aveau, dupa implinirea varstei de 50 de ani, venituri mai mici cu pana la un sfert spre comparatie cu persoanele care nu au fost afectate de acele dificultati.

Esti insarcinata si folosesti cuptorul cu microunde? Iata ce se intampla

Publicat pe 29 Ian 2015 at 7:00am

Femeile care apeleaza la aparate electrocasnice sofisticate in intervalul in care sunt gravide ar putea avea de suferit, atat ele, cat si micutii lor. Datele unui studiu realizat in SUA arata faptul ca femeile insarcinate care utilizeaza cuptorul cu microunde, uscatorul de par si alte electrocasnice isi pot expune in acest mod copilul la astm.

Oamenii de stiinta mai afirma ca riscul se majoreaza de 3 ori in astfel de situatii. Expertii au realizat un experiment si au cumulat de-a lungul unui interval de 13 ani informatiile de la peste 800 de femei insarcinate. Cercetatorii americani au analizat expunerea acestor femei gravide la diferitele campuri magnetice generate de electrocasnice, iar…

Cum reactioneaza bebelusii la emotii

Publicat pe 28 Ian 2015 at 7:00am

Copiii mici sunt dotati cu sensibilitate inca de la varste foarte fragede. In urma unor cercetari efectuate in SUA a rezultat faptul ca bebelusii pot raspunde la emotiile vocii umane la varsta de numai 3 luni. Expertii au rams uimiti de acest aspect, mai ales ca se credea ca micutii reactioneaza la anumiti stimuli un pic mai tarziu.

Cercetatorii sustin ca rezultatele scanarii a 21 de bebelusi au sugerat ca exista un raspuns din partea creierului acestora la un anumit tip de sunete efectuat.

Cu cativa ani in urma, s-a stabilit tot ca…

Cele mai frecvente boli in primul an de viata

Publicat pe 27 Ian 2015 at 7:00am

Primele 1000 de zile sunt considerate ca fiind definitorii pentru dezvoltarea si parcursul ulterior in viata de adult a micutului tau. Astfel, in perioada de graviditate si in primii 2 ani de viata ai bebelusului, agenda zilnica a unei mame are ca scop principal ocrotirea si mentinerea sanatatii bebelusului. De aceea, aceasta perioada este caracterizata ca fiind dificila, abundenta in schimbari de stari si obiceiuri, cu o atentie concentrata pe acomodarea celui mic la diverse modificari de temperatura si mediu.

Iata care sunt cele mai frecvente afectiuni cu care te vei confrunta, dar si care suntsolutiile pentru bolile copilariei:

[caption id=”attachment_17463″ align=”aligncenter” width=”300″ caption=”Cele mai frecvente boli in primul an de…

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!