Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cum poti sa faci intarcarea bebelusului la timpul potrivit0 Comments

Publicat in:


Cand vine vorba despre momentul in care copilul va fi intarcat, medicii specialisti sunt de parere ca acesta este unul desul de dificil, atat pentru micut cat si pentru mama sa. Potrivit expertilor, acest demers nu trebuie sa se produca brusc, mai ales ca exista cateva solutii in aceasta directie.

Intarcarea

Intarcarea

Cum se face intarcarea bebelusului

Medicii spun ca in cazul in care va aflati in aceasta situatie este bine sa diminuati treptat timpul de alaptare si sa suplimentati alimentatia cu lapte la biberon.

De asemenea, este indicat sa eliminati la inceput o masa, apoi doua, asa incat sa puteti renunta la alaptat. Poti sa treci peste una dintre mese si sa ii dai copilului la urmatoarea da-i alimente solide sau lapte cu biberonul.

Daca veti reduce timpul de alaptare, specialistii sunt de parere ca acesta trebuie sa se diminueze treptat si odata cu el si productia de lapte. Bebelusul va renunta singur la san si va accepta usor biberonul, iar astfel mamica va vei scapa de riscul mastitelor.

Este recomandat sa il faci sa se joace cu biberonul, chiar daca ii dai tot lapte de la tine. Odata cu trecerea timpului, vei observa ca in timp ce il hranesti cu biberonul, copilul nu plange dupa laptele tau, ci dupa momentele petrecute in timpul alaptarii, cand se simte in siguranta, rasfatat si iubit.

Specialistii din cadrul Organizatiei Mondiale a Sanatatii recomanda alaptatul pana la varsta de 2 ani

Este bine sa amani alaptatul mai ales seara, apoi ofera-i biberonul cand va fi mult prea obosit si infometat sa faca prea multe mofturi.

Trebuie spus ca specialistii din cadrul Organizatiei Mondiale a Sanatatii recomanda alaptatul pana la varsta de 2 ani, concomitent cu alimentatia mixta de la varsta de sase luni.

Pe de alta parte, medicii mai spun ca si alaptarea are beneficiile sale, printre acestea aflandu-se cel de protectie impotriva depresiei, sustine un nou studiu, la care au luat parte circa 152 de persoane, la o varsta medie de 44 de ani. Toate acestea persoane au fost tratate pentru depresie severa, iar circa 95% dintre ele au spus ca au fost alaptate doar doua saptamani.

In timpul studiului, cercetatorii au ajuns la concluzia ca continuarea alaptarii are un efect benefic asupra sanatatii mintale.

Potrivit savantilor, alaptarea este importanta deoarece majoreaza nivelul de oxitocina, hormon din organismul mamelor, care protejeaza impotriva stresului.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Cum poti sa faci intarcarea bebelusului la timpul potrivit

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!