Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Tratamentul dezechilibrelor hormonaleUn comentariu

Publicat in:


Multe persoane au probleme de sanatate din cauza unor dezechilibre hormonale care includ transpiratii, acnee, oboseala cronica, uscaciune vaginala, depresie si anxietate, dureri de cap, retentie de apa sau edeme in diverse parti ale corpului, infertilitate, endometrioza, fibrom sau palpitatii ale inimii.

Plante pentru afectiuni hormonale

Plante pentru afectiuni hormonale

Tiroida

Expertii sustin ca una dintre cele mai importante glande este tiroida. In cazul in care tiroida nu functioneaza bine, aceasta poate provoca o mare varietate de probleme. Unele dintre acestea includ lipsa de energie, depresie, greutate mare.

Exista multe plante si remedii naturale care pot duce la echilibrarea hormonilor. De exemplu alga Kelp este foarte buna pentru reglarea tiroidei, deoarece aceasta este bogata in iod, fier, potasiu, minerale esentiale pentru femei. Multe alte vitamine, minerale si nutrienti sunt furnizate de aceasta planta.

Si patrunjelul are calitatile sale benefice, fiind o planta care poate fi folosita ca o vitamina de zi cu zi, pentru a imbunatati sanatatea, care echilibreaza nivelul de hormoni. El reprezinta cea mai mare sursa de fier dintre toate legumele verzi si are de trei ori mai mult vitamina C decat citricele.

Aceasta planta este, de asemenea, bogata in vitaminele A si B, care regleaza ciclul menstrual. Totusi, expertii in nutritie sustin ca patrunjelul nu ar trebui sa fie utilizat de catre femeile care alapteaza.

Plante pentru afectiuni hormonale: Radacina de papadie

In plus, radacina de papadie reprezinta o alta planta medicinala deosebit de utila in dezechilibrele hormonale, deoarece poate stimula ficatul, ofera suport corpului pentru eliminarea toxinelor, deseurilor si bacteriilor.

Plante pentru afectiuni hormonale: Lucerna

Lucerna reprezinta si ea o planta hranitoare, care ar trebui sa fie pe lista de zi cu zi. Nutritionistii recomanda aceasta planta deoarece contine 8 aminoacizi esentiali de care corpul are nevoie.

Aminoacizii nu pot fi produsi de corpul nostru. In plus, ea contine vitaminele A si K, plus fier, calciu, magneziu, potasiu si vitamine si multe minerale.

Plante pentru afectiuni hormonale: Zmeura

Dintre fructele de padure, zmeura se foloseste sub forma de ceai, care poate trata anumite probleme comune sexului feminin. Specialistii in homeopatie spun ca ea ajuta la consolidarea intregului sistem de reproducere feminin, inclusiv peretii uterului. Reduce fluxul de sange si crampelor menstruale dureroase si poate preveni sau reduce hemoragia in timpul nasterii.

Black Cohosh este o planta care reprezinta o adevarata resursa de estrogeni naturali

Black Cohosh este o planta care reprezinta o adevarata resursa de estrogeni naturali, fiind indicata in tratamentul pentru bufeuri si alte simptome, la menopauza. Este buna pentru reglarea fluxurilor de sange menstrual, si atunci cand este combinata cu Ginger, poate calma crampele menstruale dureroase.

Si sarsaparilla poate ajuta la reechilibrarea hormonala, asa ca este buna si pentru barbati, dar si pentru femei. Ea reprezinta o sursa naturala de progesteron, testosteron, stimuleaza actiunea estrogenica la femei.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Tratamentul dezechilibrelor hormonale

Un comentariu

Pings and Trackbacks

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!