Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

august, 2015

Cat de nocive sunt materialele realizate din plastic pentru fertilitatea masculina?

Publicat pe 31 Aug 2015 at 7:00am

Mai multe cercetari arata faptul ca materialele din plastic pot sa aduca tulburari reproductive in randul barbatilor tineri. Expertii atrag atentia ca acest subiect trebuie tratat cu reticenta din mai multe puncte de vedere.

In urma unor studii realizate la Universitatea din Edinburgh, Scotia, s-a constatat ca substantele chimice din produsele din plastic ar putea fi responsabile pentru numarul redus de spermatozoizi din sperma barbatilor tineri.

Richard Sharpe, expertul care a coordonat studiul din Edinburgh spune ca a incercat sa gaseasca cauzele concrete care genereaza prevalenta ridicata a spermei de calitate inferioara in randul…

De ce ar trebui sa manance cei mici unt in fiecare zi?

Publicat pe 30 Aug 2015 at 7:00am

La o fiinta umana, creierul sau este alcatuit din 60% grasime, iar creierul copiilor are nevoie de grasimi cum sunt colesterolul si grasimile saturate, care sa asigure materia prima pentru o dezvoltare corespunzatoare.

Potrivit datelor publicate de Health24.com, untul reprezinta o grasime benefica copiilor, mai ales cand vine vorba despre primii doi ani de viata. Totusi, trebuie sa manifestati atentie daca sunteti parinti, deoarece nu orice unt este bun.

Nutritionistii sunt de parere ca untul sanatos trebuie sa fie crud sau nepasteurizat, facut din lapte care sa fie provenit de la animale sanatoase.

Acest lapte nu ar…

Care este varsta indicata pentru ca o femeie sa isi poata conserva ovocitele?

Publicat pe 29 Aug 2015 at 7:00am

In intreaga lume, varsta la care o femeie ia decizia sa faca un copil este din ce in ce mai inaintata. Deseori se intampla ca in spatele luarii acestei decizii de amanare sa stea problemele cu jobul sau factorii de oridn social.

Conform unui studiu citat de BBC si realizat de expertii de la Universitatea Cambridge, multe reprezentante ale sexului frumos isi pun bazele unei cariere si abia apoi se concentreaza pe intemeierea unei familii.

De asemenea, situatia materiala instabila a unor cupluri de pana la 30 de ani, insa si unele probleme de ordin medical reprezinta factori care duc la amanarea casatoriei si a sarcinii. Pe de alta parte, dupa…

Substante toxice care va pun in pericol hormonii

Publicat pe 28 Aug 2015 at 7:00am

Pentru multi dintre oameni, informatiile despre hormoni sunt destul de vagi si contradictorii. Health24.com arata ca hormonii sunt esentiali pentru ca organismul nostru sa functioneze optim, si sunt importanti si pentru femei si pentru barbati.

Exista dovezi stiintifice care arata faptul ca tot multe chimicale comune modifica modul in care organismul nostru produce si lucreaza cu hormonii. Sursa citata arata ca substantele chimice care afecteaza hormonii pot modifica actiunile hormonilor prin imitarea sau blocarea hormonilor naturali, sau mai rau, prin stimularea productiei de hormoni.

Trebuie sa intelegem felul in care venim in contact cu substantele chimice pentru ca doar asa ne vom proteja si vom putea reduce expunerea. Exista o lista…

Beneficiile uleiurilor esentiale pentru protectia pielii tale

Publicat pe 27 Aug 2015 at 7:00am

Multe persoane sunt afectate de eczeme, care pot sa se manifeste oriunde pe suprafata corpului, insa deseori se intalnesc pe brate, picioare, genunchi, coate, obraji si frunte. Medicii dermatologi sustin ca acestea se manifesta prin roseata, inflamatie, iritatie, uscarea si chiar sangerarea pielii.

In lumea medicala, exista o multime de creme cu compusi pe baza de steroizi, care ajuta in tratarea eczemei, insa de obicei, aceasta revine si chiar mai puternica decat inainte. In cazul in care va aflati in cautarea unui tratament naturist, puteti apela la uleiurile naturale.

Iata cateva uleiuri esentiale care ajuta in tratarea eczemei

Uleiul…

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!