Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

iunie, 2015

Gustari sanatoase pentru copilul tau

Publicat pe 26 Iun 2015 at 7:00am

Pentru cei mici, gustarile inseamna un aport esential la alimentatia lor, iar parintii ar trebui sa fie atenti si sa le introduca in meniul zilnic, ca sa poata satisface nevoile nutritionale ale copiilor.

Expertii in domeniul nutritional vorbesc despre faptul ca exista cateva categorii de alimente care pot fi incluse in gustarile dintre mese.

Gustari pentru copii – cerealele

De exemplu, cerealele sunt destul de bogate in vitamine si minerale precum: fier, cupru, calciu, seleniu, zinc.

Gustari pentru copii – pseudocerealele

Trebuie spus ca pseudocerealele ca si quinoa, amaranth, hrisca sau meiul sunt…

De ce sunt utile semintele pentru dieta celor mici?

Publicat pe 24 Iun 2015 at 7:00am

Alimentatia copilului este foarte importanta pentru dezvoltarea acestuia si evolutia sa in timp. Expertii in nutritie sustin ca pe langa fructe, legume si cereale, semintele intra in categoria alimentelor care nu ar trebui sa lipseasca deloc din alimentatia copiilor.

Care2.com scrie ca o dieta bogata in fructe, legume, cereale, seminte si nuci, poate deteremina diminuarea riscului de boli cardiovasculare, anumite tipuri de cancer, diabet, astm, artrita sau bronsita cronica.

Semintele de in pentru copii

Potrivit specialistilor nutritionisti, printre semintele care sunt extrem de benefice copiilor se afla semintele de in, care pot fi mancate…

Cum se poate folosi uleiul arborelui de neem pentru contraceptie?

Publicat pe 05 Iun 2015 at 7:00am

Arborele de neem se cultiva pentru valoarea sa ornamentala, dar si pentru cea de terapie. Care2.com scrie ca uleiul de neem cunoscut ca un adevarat tamaduitor de afectiuni se utilizeaza pentru scopuri medicinale de cateva sute de ani. Acesta este un produs care a rezistat timpului si este un copac foarte aprecait in zona tropical .

Specialistii sustin ca acest ulei de neem este un bun contraceptiv, iar aceasta calitate a sa se datoreaza unui principiu volatil numit NIM-76. Expertii ne anunta ca aplicarea intravaginala a uleiului de neem inainte de contactul sexual poate sa previna aparitia sarcinii.

Probleme date de nasterea prematura

Publicat pe 04 Iun 2015 at 7:00am

Potrivit datelor unei cercetari realizate in Marea Britanie, nasterile premature pot sa faca probleme pentru conectivitatea intre diferite parti ale creierului, iar asta ar putea creste riscul de tulburari de autism si deficit de atentie.

Studiul a fost publicat in Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS) din SUA. Mai multe cercetari efectuate in trecut au aratat ca autismul si tulburarile de concentrare ii afecteaza mai frecvent pe copii nascuti in mod prematur.

Oamenii de stiinta din cadrul Kings College din Londra au examinat prin RMN conexiunile specifice din creierul a circa…

Infertilitatea feminina, cauze si tratamente

Publicat pe 03 Iun 2015 at 7:00am

Una dintre cele mai importante probleme de sanatate ale unei femei este cea referitoare la infertilitate. Aceasta problema afecteaza circa 30% din cuplurile din tara noastra.

Cu toate acestea, circa 5.6 din 10 persoane afectate nu consulta un medic specialist in probleme de fertilitate.

Cauzele infertilitatii Dezechilibrele hormonale

Potrivit medicilor, printre cauzele care pot declansa aceste probleme de fertilitate sunt variate, putand fi de natura hormonala, medicala, anatomica sau derivate de modificari negative ale stilului de viata, precum instalarea stresului cronic sau sedentarismul. Printre cele mai frecvente cauze ale infertilitatii feminine se afla sindromul ovarului…

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!