Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

ianuarie 22nd, 2014

Semnele unei nasteri premature

Publicat pe 22 Ian 2014 at 2:10am
Nasterea prematura – Generalitati

Semnele nasterii premature sunt foarte imporante de stiut, pentru a actiona la timp in caz de nevoie. Sarcinile duse la bun sfarsit tin cam 40 de saptamani. Nasterea prematura are loc inainte de 37 de saptamani si femeile ar trebui sa se uite cu atentie la semnele si simptomele nasterii premature.

Intrarea in travaliu inainte de termen poate fi infricosatoare pentru o femeie insarcinata si poate prezenta riscuri pentru fat. Este important ca femeile insarcinate sa stie semnele si simptomele travaliului prematur pentru ca asistenta medicala primita devreme poate intarzia sarcina sau poate insemna chiar o sarcina la termen.

In timp ce majoritatea sarcinilor…

Nasterea prematura

Publicat pe 22 Ian 2014 at 2:06am
Nasterea prematura – Termene

Nasterea prematura ingrijoreaza foarte multe femei insarcinate care se tem ca si ele vor trece prin acest lucru.

Nasterea prematura este problematica atat pentru mama cat si pentru fat, insa exista bebelusi nascuti chiar la 24 de saptamani care supravietuiesc datorita tehnologiei avansate din ziua de azi. Acesti bebelusi vor trebui tinuti mult timp in unitatile de terapie intensiva si pot avea probleme de sanatate pe termen lung.

Este foarte important sa cunoasteti semnele unei nasteri premature pentru a asigura sanatatea viitorului dvs. copil!

Toti expertii sunt…

Cum controlezi durerea contractiilor?

Publicat pe 22 Ian 2014 at 1:56am

Controlul durerii nu este un lucru usor, dar nu este nici imposibil. Recomandarile de mai jos va vor ajuta si va sfatuim sa le puneti in practica in travaliu. Nu sunt metode infailibile, rezultatele pe care le dau variaza de la o femeie la alta, de aceea este bine ca dvs. sa stiti cat mai multe variante pe care sa le incercati:

Starea de spirit este extrem de importanta (curaj, concentrare, focus pe prezent, gandire pozitiva) Relaxare completa intre contractii (inchiderea ochilor, masajul umerilor: endorfina o va pune intr-o stare relaxanta) Caldura…

Nasterea indusa

Publicat pe 22 Ian 2014 at 1:49am
Nasterea indusa – Indicatii

Indicatiile de inducere a nasterii induse sunt:

Depasirea termenului peste 10 zile cu semne clare de imbatranire a placentei, de modificare anormala a fluxurilor sangvine la nivelul arterelor ombilicala si uterina sau de scadere a cantitatii de lichid amniotic sub normalul corespunzator perioadei gestationale Ruptura prematura a membranelorfara declansarea spontana a travaliului dupa minim 12 ore de asteptare. Cu cat creste intervalul de timp intre ruptura membranelor si nasterea copilului, cu atat creste riscul de infectie. Multe institutii prevad o antibioterapie preventiva dupa 12 ore. Retard de crestere intrauterina Probleme de sanatate ale mamei: tensiune arteriala crescuta, preeclampsie, diabet gestational. Metode de inducere a nasterii

Inainte de a considera optiuni medicamentoase pentru…

Efecte secundare si proceduri de ingrijire asociate anesteziei peridurale

Publicat pe 22 Ian 2014 at 1:44am
Anestezia peridurala

Efectul anesteziei va fi resimtit in aproximativ 20 de minute de la administrare in mod progresiv.

Gravida va experimenta pierderea treptata a sensibilitatii, de la picioare pana la ombilic. Initial, gravida este sfatuita sa mentina o pozitie simetrica (nu culcata pe o parte) pentru preluarea uniforma a efectului anestezic. Cand efectul este instalat, in functie de dozaj si in acord cu recomandarile medicului anestezist, gravida va putea sa se mobilizeze si sa stea inclusivin picioare.

Se pot resimti senzatii de mancarime pe abdomen si la nivelul membrelor inferioare, frisoane si tremur involuntar.

Pentru…

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!