Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

ianuarie 21st, 2014

Poti sa afli daca bebelusul tau risca sa faca autism?

Publicat pe 21 Ian 2014 at 8:15pm
Cand se identifica riscul de autism?

Riscul unui nou nascut de a avea autism poate fi identificat inca din prima ora de viata prin examinarea si identificarea unor anomalii ale placentei.

Harvey Kliman, cercetator la Universitatea Yale, sustine ca examinarea si identificarea unor anomalii la nivelul placentei poate anunta, cu o probabilitate foarte mare, riscul aparitiei autismului.

Datele statistice arata ca unul din 88 de copii are o tulburare din spectrul autist sau afectiuni complexe de dezvoltare a creierului care afecteaza evolutia sa sociala si capacitatea de comunicare.

Identificarea de la nastere…

Scoala vegetariana pentru combaterea obezitatii in randul copiilor

Publicat pe 21 Ian 2014 at 8:11pm

O scoala din New York a fost transformata in prima institutie scolara vegetariana de stat din SUA, din meniu fiind excluse in totalitate carnea si pestele, cu scopul de a combate obezitatea.

In cadrul acestei scoli primare, toate mesele servite copiilor sunt 100% vegetariene si, in mod surprinzator pentru americani, cei mici par a fi incantati de mancare.

De exemplu, un pranz pentru copii este alcatuit dintr-un sandvis cu tofu si salata, iar la desert, elevii primesc o portocala.

In plus, excluderea carnii si a pestelui din meniu reprezinta numai unul…

Copiii ar trebui sa asculte muzica clasica, pentru a se concentra mai usor

Publicat pe 21 Ian 2014 at 8:08pm

Expertii britanici au aratat intr-un studiu ca autodisciplina, concentrarea si chiar comportamentul social au de castigat in cazul in care copiii asculta muzica clasica.

Initierea copiilor in muzica clasica aduce micutilor numeroase beneficii, mai ales in ceea ce priveste capacitatea de invatare.

La aceasta concluzie au ajuns specialistii de la Institutul de Educatie din cadrul Universitatii din Londra, care au derulat proiectul „Apollo Music„, la care au participat 4.500 de elevi din ciclul primar.

Micutii care au varsta cuprinsa intre 7 si 10 ani au fost initiati in muzica clasica, efectele…

Ce ar trebui sa nu faca o mama, in timpul in care este insarcinata?

Publicat pe 21 Ian 2014 at 8:04pm

Expertii spun ca se cunoaste faptul ca fumatul in timpul sarcinii dauneaza fetusului, dar un nou studiu lanseaza o ipoteza controversata.

Potrivit unor studii recente, acest obicei al mamei creste riscul ca bebelusul, mai ales daca e de sex feminin, sa fie atras, la maturitate, de cei de acelasi sex.

Expertul Dick Swaab, profesor de neurologie la Universitatea din Amsterdam, sustine ca alcoolul si drogurile consumate in timpul sarcinii scad IQ-ul copilului.

Profesorul a mentionat ca hormonii sintetici si fumatul fac ca fetele sa devina lesbiene sau bisexuale.

De exemplu, spune expertul, in cazul baietilor,…

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!