Scorul Apgar este un mod simplu si eficient de a masura sanatatea nou-nascutului si de a determina daca are nevoie imediata de tratament sau ajutor. Desi suna infricosator, in realitate nu este.
Metoda este rapida, nu implica nici o durere si, nu in ultimul rand, confera noilor parinti asigurarea ca totul este in regula cu noul membru al familiei. In urma testului Apgar, majoritatea noilor nascuti sunt declarati perfect sanatosi.
Procedeul de stabilire al scorului Apgar a devenit un examen de rutina al fiecare nasteri – fiind initiat si numit dupa medicul anestezit american Virginia Apgar, in 1952.
Iata cum este folosit scorul Apgar:
Amniocenteza este o metoda de detectare a anomaliilor si bolilor genetice la copilul inca nenascut, in timpul sarcinii.
Amniocenteza este un test obligatoriu pentru femeile insarcinate cu varste de peste 35 de ani. Femeile care fac acest test sunt mai ales cele care au un risc crescut de probleme genetice si cromozomiale, pe de o parte pentru ca testul este invaziv, implica un mic risc de pierdere a sarcinii.
Boli detectate prin amniocentezaAmniocenteza este folosita pentru a detecta:
Aproape toate anomaliile cromozomiale, inclusiv sindromul Down, trisomia 13, trisomia 18 si anomaliile cromozomilor sexuali (ca sindromul Turner si sindromul Klinefelter). Amniocenteza…Dupa ani de dezbateri contradictorii, un studiu arata acum o corelatie intre consumul de cofeina si avortul spontan. Acest studiu a ajuns la concluzia ca si in cazul femeilor nefumatoare care consuma 100 mg de cofeina zilnic creste riscul de avort spontan, asta chiar daca copilul lor nu are probleme genetice.
Rata de risc este proportionala cu cantitatea de cofeina, cu cat consumi mai multa cofeina, in special cafea in timpul sarcinii, cu atat creste riscul avortului.
O ceasca de cafea instant de 145 ml contine aproximativ 65 mg de cafeina. 170 ml…
Lista alimentelor interzise in sarcina este una din cele mai mari prioritati pe care trebuie sa o ai. Consecintele grave pe care le poate avea asupra sanatatii fatului consumul de alimente interzise sunt prea serioase ca sa ne jucam cu ele. Cand ramai insarcinata, in afara de a respecta tot ce iti spune medicul tau din punct de vedere analize si ritm de viata, trebuie sa ai la tine in geanta sau lipit pe frigider lista a ce nu ai voie sa mananci pe durata celor 9 luni.
Iata o lista a celor mai importante 17 alimente interzise in sarcina:
Vitaminele in sarcina reprezinta un subiect fierbinte in zilele noastre. Stim cat de important este sa luam vitamine inainte de a ramane insarcinate (pentru prevenirea unor defecte congenitale) si in timpul sarcinii si alaptarii copilului pentru a-i asigura un raport optim de nutrienti. Totusi, cu toata atentia pe care aceste vitamine o au, sunt si unele lucruri pe care trebuie sa le stii despre aceste vitamine prenatale.
In primul rand, nu trebuie sa mergi pe ideea ca luarea vitaminelor prenatale iti va permite sa ai orice dieta. Acesta este…
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!