Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

februarie, 2014

Ai copil intre 2 si 4 ani si il lasi in fata televizorului? Iata ce se poate intampla cu el in viitor

Publicat pe 28 Feb 2014 at 8:00am

Copiii cu varstele cuprinse intre 2 si 4 ani care sunt lasati in fata televizorului pentru mai multe ore, prezinta un risc crescut de obezitate pana la varsta de 10 ani, conform unui studiu canadian publicat de BioMed Central.

Realizatorii acestui studiu au ajuns la concluzia ca fiecare ora in plus petrecuta in fata televizorului, peste limita maxim admisa de 2 ore pe zi, poate adauga 0,5 milimetri la circumferinta taliei copiilor si le reduce tonusul muscular si abilitatile sportive.

Studiul a fost realizat pe un esantion…

Permalink  |  Tagged with: , , , , ,

Cum alegi gradinita perfecta pentru copilul tau?

Publicat pe 27 Feb 2014 at 8:00am

Intrarea in colectivitate a copilului este una din preocuparile majore ale parintilor, stiut fiind ca gradinita are implicatii mentale, sociale si emotionale profunde asupra lui. Practic, indiferent de cat reusesti tu sa iti modelezi puiul acasa, vei constata – daca nu ai constatat deja acest lucru – faptul ca educatorii si anturajul isi pun o amprenta foarte mare in formarea sa ca om.

De aceea toti parintii sunt foarte preocupati sa caute cea mai buna optiune de cresa sau gradinita pentru puiul lor, nu doar ca educatia pe care ei o dau sa continue armonios acolo, ci ca cel mic sa invete lucruri noi, sa fie pregatit pentru viata si…

Cum poti sa iti inveti copilul sa se fereasca singur de gripa?

Publicat pe 26 Feb 2014 at 8:00am

In cazul in care acasa mama face tot ce trebuie ca sa-si apere micutul de efectele nedorite ale gripei care deja a inceput sa se manifeste si la noi, aceasta are datoria sa-l invete pe copil cum sa se fereasca si singur de acest pericol.

Spalatul pe maini

Copilul trebuie sa stie de acasa ca, inainte de a se aseza la masa, trebuie sa se spele pe maini. Acelasi lucru trebuie sa-l faca si la scoala inainde de a-si servi gustarea din pauza mare, dar si ori…

Poate fi inlocuit laptele de vaca cu cel de soia?

Publicat pe 25 Feb 2014 at 7:30am

Laptele de soia este o alternativa destul de buna pentru laptele de vaca, avand in vedere ca este acceptat mai usor de catre copii cand vine vremea tranzitiei de la laptele matern sau praf. Totusi, inainte de a-i da micutului tau lapte de soia, mai ales daca el a refuzat pana acum laptele de vaca, e bine sa te informezi si sa fii atenta la unele lucruri.

Care lapte de soia este recomandat?

In primul rand, ai grija ca laptele de soia pe care il cumperi pentru bebe sa fie integral, si nu…

Nutritia in primele 1000 de zile de viata

Publicat pe 25 Feb 2014 at 7:00am
Campania „Importanta nutritiei in primele 1000 de zile”

Societatea Nationala de Medicina Familiei, cu sprijinul Danone NUTRICIA – Early Life Nutrition, lanseaza campania de informare publica „Importanta nutritiei in primele 1000 de zile„, un demers ce isi propune sa atraga atentia asupra importantei nutritiei de la faza de conceptie pana la varsta de 2 ani, o fereastra unica de interventie nutritionala pentru sanatatea viitorului adult (www.primele1000zile.ro).

Campania a debutat cu o dezbatere publica pe tema „Importanta nutritiei in…

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!