Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

ianuarie 24th, 2014

Alimente interzise copilului pana in 3 ani

Publicat pe 24 Ian 2014 at 7:39pm

Orice alimente care sunt servite in bucati mari cresc riscul de inec la copii si trebuie evitate sau servite doar pasate. Printre acestea se numara fasolea, mazarea, lintea, nuciferele, semintele, stafidele, bomboanele etc.

Exista o serie de alimente care sunt interzise in alimentatia copilului de pana la 3 ani:

fasolea, mazarea, lintea, varza (pe langa faptul ca prezinta risc de inec, baloneaza si sunt greu de digerat de stomacelul copilului mic); branzeturi fermentate (branza de burduf, branza topita – sunt greu de…

Cat si ce trebuie sa manance un copil de 2 sau 3 ani?

Publicat pe 24 Ian 2014 at 7:21pm
Cat trebuie sa manance un copil de 2-3 ani? Ce trebuie sa manance un copil de 2-3 ani? Paine, cerale, taitei si paste Legume Fructe Lactate Carne, peste, oua, leguminoase si oleaginoase

La 2-3 anisori, copilul este in continua crestere si dezvoltare. Este totodata si perioada in care cei mai multi parinti infrunta mofturile culinare ale celui mic si refuzurile constante de a testa gusturi si texturi noi. Cu toate acestea, nu trebuie sa renunte la incercarile de a-i forma obiceiuri alimentare sanatoase si de a-i crea o dieta adecvata nevoilor lui nutritionale de la aceasta varsta! Iata cat si ce ar trebui sa manance un copil la varsta…

Orarul meselor pentru copilul de 2-3 ani

Publicat pe 24 Ian 2014 at 6:18pm
Masa de dimineata sau micul dejun

Copilul tau ar trebui sa serveasca micul dejun imediat ce se trezeste. Bineinteles, dupa rutina de dimineata care include si spalatul fetei. Daca il lasi sa astepte prea mult pana sa ii dai sa mananace, ar putea deveni irascibil sau s-ar putea ocupa de altceva, refuzand sa mai manance.

Pentru micul dejun, poti alege sa ii servesti copilului lapte simplu, fie lapte fiert cu un fainos (gris, zeamil – un preparat de amidon de porumb alb, biscuiti macinati, fulgi de porumb), cacao, cereale instant sau orice ii place copilului tau.

Permalink  |  Tagged with: , , , , , ,

Cum se schimba scutecele corect?

Publicat pe 24 Ian 2014 at 6:07pm
Scutec – Sfaturi pentru schimbarea corecta si in siguranta a scutecului copilului Dvs.

Momentul oportun pentru schimbarea unui scutec este atunci cand cel folosit este plin, inainte de fiecare masa, daca bebelusul a facut „treaba mare”. Pentru aceasta, pregatiti-va sa aveti la indemana cele intrebuincioase (scutec curat, servetele umede sau carpa umeda, unguent) si aveti grija ca temperatura din camera sa fie buna, fara curenti de aer.

Se desface scutecul folosit si se arunca in apropiere, astfel incat sa nu lasati copilul singur pe masa de…

5 retete pentru bebelusi

Publicat pe 24 Ian 2014 at 6:04pm
Mancare pentru bebelusi preparata acasa

Sunt necesare putine instrumente pentru a face mancare in casa pentru bebelusi: o oala in care sa fierbi mancarea, un steamer si o furculita pentru strivire sunt instrumentele de baza.

3 pasi pentru a pregati mancarea pentru bebelusi

Pasul unu: Alege ingredientele. Incepe cu mancaruri compuse dintr-un singur ingredient de baza. Indeparteaza orice coaja tare, coada sau seminte care ar putea sa duca la inecare.

Pasul doi: Gateste si striveste. Plaseaza produsul intr-un vas ce fierbe prin abur si fierbe pana se ajunge la o consistenta…

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!