Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Care sunt cele mai recomandate alimente pentru cei mici?0 Comments

Publicat in:
Etichete:alimentatie, cereale, copii, fructe, micuti, oua

Pentru a se dezvolta frumos si a creste mari si puternici, copii trebuie sa consume alimente diferite si pline de vitamine si protenie.

Daca il veti obisnui pe micut inca de la o varsta frageda cu un stil de viata armonios si sanatos, copilul nu va mai fi tentat de alimente care ii produc neplaceri.

Alimente sanatoase pentru copii

Alimente sanatoase pentru copii

Potrivit nutritionistilor, iata cateva dintre cele mai bune alimente care ar trebui sa fie consumate de cei mici in fiecare zi, asa incat acestia sa beneficieze de vitaminele si nutrientii de care au nevoie.

Ouale

Acestea reprezinta o sursa buna de calciu si proteine, si, daca sunt consumate in mod constant ii vor aduce micutului proteinele necesare in perioada de crestere si ii vor majora imunitatea.

Trebuie spus ca ouale sunt foarte indicate in dieta copiilor mici. Unii pediatrii recomanda ca acest aliment, oul, sa fie introdus in dieta celor mici dupa ce acestia au implinit varsta de 1 an si chiar 3 ani.

Alti medici spun insa ca oul poate fi introdus in alimentatia copilului dupa varsta de 8 luni, asa ca cel mai bine ar fi sa soliciti sfatul medicului pediatru inainte de a-l hrani pe micut cu oua.

Iaurtul

Iaurtul reprezinta o sursa extraordinara de calciu pentru cei mici, mai ales ca, in conditiile in care multi copii nu beau lapte, acesta este o alegere inspirata.

Legumele verzi

In cazul in care micutul nu este atras de legumele verzi poti apela la un truc, asa incat sa il determini sa le consume.

De pilda, incearca sa prepari mai multe sandwich-uri cu spanac, asezandu-le imediat sub un aliment preferat de cel mic, pe care copilul il adora.

Trebuie spus ca legumele verzi sunt foarte bogate in vitaminele atat de necesare perioada de crestere, prin urmare trebuie sa dai dovada de putina imaginatie ca sa il convingi sa le consume la masa.

Cerealele

Nutritionistii sunt de parere ca cerealele integrale, fara adaos de zahar, sunt foarte bune pentru alimentatia micutului tau.

De exemplu, trebuie spus ca cerealele contin nutrienti importanti pentru dezvoltarea copiilor, insa trebuie sa manifestati prudenta si sa incercati sa le oferiti copiilor un produs fara mult zahar.

Fructele

Expertii in nutritie recomanda ca unui micut sa ii fie destinte zilnic cel putin doua portii de fructe.

Acestea pot aduce un aport important de vitamina C si fier, dar si alti nutrienti foarte importanti pentru cresterea copilului.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Care sunt cele mai recomandate alimente pentru cei mici?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!