Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cat este de util orzul pentru controlul greutatii?0 Comments

Publicat in:
Etichete:antioxidanti, beneficii, ce contine, mic dejun, micul dejun, nutritie, orz, piele, planta, proprietati, zinc

Orzul reprezinta o cereala integrala bogata in fibre si proteine care ofera numeroase beneficii pentru sanatate. Daca este fiert, orzul are o aroma delicioas de alune si textura gumata. In plus, orzul este o sursa excelenta de carbohidrati si poate fi consumat la micul dejun.

Beneficii Orz

Beneficii Orz

Ce contine orzul

Orzul contine multe fibre si proteine, care stimuleaza sanatatea metabolismului si ajuta la cresterea nivelului de energie. Este bogat in mangan, seleniu, fosfor, cupru, magneziu, fier, zinc si potasiu.

Aceasta planta este bogata in vitamina B6, diamina, niacina, riboflavina si acid folic. Daca veti consuma circa 100 grame de orz, veti avea parte de circa 352 calorii. Potrivit nutritionistilor, aceste cereale integrale sunt bogate in proteine, vitamine, minerale si aminoacizi esentiali pentru sanatate. Orzul reprezinta una dintre cele mai importante surse de fibre, atat solubile cat si insolubile, fiind bogat in tocotrienol.

Beneficiile orzului

Acesta este un antioxidant care scade riscul aparitiei bolilor cardiovasculare si a problemelor declansate de colesterolul crescut, spun specialistii.

Orzul se poate folosi decorticat, sub forma de frunze sau extract de orz, toate fiind folosite ca surse alimentare. Totusi, numai anumite forme ale orzului sunt folosite pe scara larga in toata lumea.

Expertii in nutritie ne anunta ca orzul in forma sa decojita contine o mare canitate de nutrienti, insa atentie, deoarece acest tip de orz decorticat, are nevoie de mai mult timp pentru a fi digerat, cand este consumat alaturi de alte mancaruri obisnuite

Iarba de orz sau frunzele tinere reprezinta surse excelente de vitamine, minerale, aminoacizi si antioxidanti. Frunzele contin clorofila, care poate ajuta la detoxifierea organsimului de toxine daunatoare.

Faina de orz se poate utiliza pentru a inlocui faina de grau, insa este cu mult mai buna si mai hranitoare.

Apa de orz are rolul de a pastra sanatatii rinichilor si mai poate fi folosita pentru cei care sufera de boli de rinichi si ale vezicii urinare. Este bine sa consumati orz la micul dejun sau pur si simplu inlocuiti cu el cafeaua de dimineata. Nutritionistii sustin ca, in cazul in care veti manca orz la micul dejun, va veti echilibra nivelul de zahar din sange, ca urmare a celor opt tipuri de aminoacizi esentiali din compozitia acestei plante.

Trebuie sa stiti ca un consum regulat de orz poate estompa modificarea glucozei din sange, o reactie normala care apare la orice persoana.

Fibrele alimentare prezente intr-o portie moderata de orz, reprezinta un alt avantaj pentru care orzul trebuie consumat la micul dejun. Acestea sunt importanta pentru instalarea senzatiei de satietate si pentru controlul greutatii.

Orzul contine mult zinc, element care are efecte pozitive asupra corpului uman, in procesul vindecarii. Aceasta planta poate actiona pentru a incetini semnalele imbatranirii pielii precum si imbatranirea accelerata a muschilor, ca rezultat al imbatranirii.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Cat este de util orzul pentru controlul greutatii?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!