Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Vaccinurile la copii – varsta: 2-7 ani0 Comments

Publicat in:
Etichete:boli, copii, copil, vaccinare, vaccinarea copilului, vaccinuri, vaccinurile la copii

Vaccinul rujeola-oreion-rubeola

ROR – Vaccinul rujeola-oreion-rubeola a fost introdus în schema de imunizare din România in anul 2004, înlocuind vaccinarea antirujeolica simpla. Se administraza o prima doza la vârsta de 12-15 luni, urmata de un rapel la vârsta de 6-7 ani (în clasa I). Se folosesc trivaccinuri cu virusuri vii atenuate. O singura doza de vaccin este foarte eficienta împotriva rujeolei, oreionului si rubeolei, folosirea sa ducând la scaderea semnificativa a incidentei celor 3 boli.

Vaccinurile la copii

Vaccinurile la copii

R – Rujeola este o boala infectioasa de etiologie virala, extrem de contagioasa, uneori chiar severa, provocata de virusul rujeolic, caracterizata prin febra mare, tuse, secretii nazale si oculare si eruptie cutanata. Aceasta este una dintre bolile eruptive, contagioase ale copilariei. Boala este mai grava in cazul sugarilor si copiilor mici, cu complicatii pulmonare si mortalitate destul de ridicata. O – Oreion (parotidita epidemica) este o boala infecto-contagioasa acuta, produsa de virusul urlian, care determina inflamarea glandelor salivare. Cea mai frecventa localizare este la nivelul glandelor salivare parotide. Aceasta boala infecto-contagioasa data de virusul urlian, afecteaza pe langa glandele salivare (cel mai frecvent parotide) si pancreasul, sistemul nervos si organele genitale. R – Rubeola sau pojarul de 3 zile, este o boala produsa de virusul rubeolic. Rubeola este de obicei o boala blanda care nu produce probleme pe termen lung.

Sfaturi pentru parinti

Vaccinarea copilului se face de catre medicul de familie sau medicul pediatru la sugari si prescolari si de catre medicul scolii la copiii scolari. Parintele trebuie sa noteze data la care s-a facut fiecare vaccin si numele sau exact, in carnetul de vaccinari primit la iesirea din maternitate. Inainte de injectare informeaza medicul daca micutul a avut vreo boala sau vreun simptom anormal, daca este sub tratament cu orice medicament, daca are alergii alimentare sau la medicamente. Toate acestea pot reprezenta contraindicatii ale vaccinului. Pentru a descarca calendarul vaccinarilor 2014, clic aici!




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Vaccinurile la copii – varsta: 2-7 ani

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!