Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cele mai comune probleme medicale la stomac ale bebelusilor0 Comments

Publicat in:
Etichete:bebelus, dureri abdominale, ingrijire bebelus, sanatate bebelus

Ce vezi: copilul are diaree de culoare verde, urat mirositoare.

Diagnostic: rotavirus.

Afectiuni stomac bebelusi

Afectiuni stomac bebelusi

Sezonul propice este noiembrie-aprilie. Daca bebelusul are dintr-o data scaune moi, foarte dese, de culoar verde, urat mirositoare, sunt sanse mari sa fie vorba despre o infectie cu rotavirus, mai ales daca sunt si alte simptome precum febra, voma, dureri abdominale.

Tratament: Cere sfatul medicului. Este posibil ca starea de deshidratare sa fie avansata si sa fie nevoie de spitalizare. Boala se tine sub control cu o hidratare corespunzatoare si uneori e nevoie de perfuzii.

Bebelusul tau nu mananca

Ce vezi: copilul nu mananca si are o iritatie pe piele, asemanatoare glaspapirului.

Diagnostic: infectie cu streptococ.

Poti lua in calcul aceasta infectie, mai ales daca cel mic are in jur de 2-3 ani. Daca este mai mic, infectia este mai putin probabila, insa nu imposibila. In orice caz, cere sfatul medicului pentru orice suspiciune.

Tratament: Medicul va cere o analiza a gatului pentru a fi sigur daca este sau nu vorba despre un streptococ. Daca raspunsul este pozitiv, va fi nevoie de antibiotice.

Apedindicta la bebelusi

Nu ignora simptomele. Daca cel mic are dureri mari si inexplicabile de burta, cere imediat sfatul medicului. Apendicita este foarte greu de diagnoticat, mai ales ca cei mici nu manifesta aceleasi simptome ca adultii (febra, lipsa apetitului, dureri in partea dreapta). Sunt cazuri extrem de rare (unu-doi copii din 10.000 in varsta de sub 4 ani pot face apendicita).

Daca ai suspiciuni, poti cere medicului cateva seturi de analize pentru a depista boala, poate chiar o ecografie abdominal. Daca apendicele “explodeaza” se poate genera in organism o infectie puternica, ce pune in pericol viata.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Cele mai comune probleme medicale la stomac ale bebelusilor

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!