Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

4 expresii importante pentru copilul tau0 Comments

Publicat in:
Etichete:copil, cuvinte, educatie, incredere, increderea copilului, incurajarea copilului, vorbe

Sunt mandru de tine!

Este sanatos pentru relatia parinte-copil sa iti asiguri copilul ca esti mandru de el. Un copil descopera lumea in care traim in fiecare zi, prin ceva nou. Aproape orice este o provocare pentru el si un feedback de la parintele sau cum ca este mandru de el, de cine este, de ce face, de realizarile sale, este mai mult decat hrana pentru suflet si evolutie.

Cum sa incurajezi copilul

Cum sa incurajezi copilul

Spune-i copilului ca esti mandru de el, la orice mare sau mica realizare a acestuia. Daca s-a spalat singur pe maini cand a venit de afara, sau daca si-a pus singur farfuria in chiuveta dupa ce a terminat de mancat, gaseste mereu cuvinte de incurajare pentru el! Lasa-l sa stie ca esti mandru ca a absolvit scoala, ca a castigat un meci de fotbal sau despre orice ar fi vorba unde el s-a implicat. Desigur, nu abuza de aceste cuvitne la tot pasul, fiindca nu vor mai fi asa de valoroase cand este nevoie de ele cu adevarat. Dar puncteaza fara ezitare atunci cand simti ca este momentul.

Este in regula sa mai si gresesti

Cu totii gresim; fara greseli nu putem evolua. Din pacate, faimoasa teama de esec a adultilor se infiripa din copilarie cand o boacana mica devine un capat de lume pentru parinti sau alti reprezentanti ai autoritatii.

Greseala este cea care ne invata cum sa progresam, ce sa repetam si ce nu, pe ce drum al vietii sa o luam si pe care nu. Din pricina reactiei parintilor, multi copii simt ca daca cumva gresesc vor avea mari probleme sau e posibil ca altii sa rada de ei. Spune-le ca e in regula sa mai si gresim si ca important este sa traga invataminte din greselile facute.

De fapt, a invata din propriile greseli este una dintre cele mai importante lectii de viata pe care le poti preda copilului tau, cu tact si caldura.

Via Sfatulparintilor




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
4 expresii importante pentru copilul tau

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!