Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Top 9 medicamente pe care sa NU le dai bebelusului tau0 Comments

Publicat in:
Etichete:bebelusi, copii mici, evitat, medicamente, medicamente interzise

Daca nu stii ce sa faci cu pastilele expirate, intreaba farmacistul care e cea mai buna cale de actiune. In general, nu e o idee buna sa le arunci in toaleta, pentru ca pot contamina panza freatica, infiltrandu-se in sursa de apa potabila. Cu toate acestea, unele medicamente pot fi atat de periculoase pentru bebelusi incat autoritatile sanitare recomanda mai degraba sa le arunci in vasul de toaleta decat in cosul de gunoi, unde pot fi gasite de copii sau de animalele de casa.

Medicamente interzise bebelusi

Medicamente interzise bebelusi

Consulta prospectul fiecarui medicament pentru a afla care e cea mai buna modalitate de a te debarasa de el, iar daca nu gasesti acolo niciun fel de informatie despre acest lucru, preda pastilele expirate farmacistului sau intreaba daca exista pe plan local vreun program de colectare a medicamentelor vechi si inutilizabile. In cazul in care nu e disponibila niciuna dintre optiunile de mai sus, varsa continutul flacoanelor, foliilor si sticlutelor de medicamente intr-o punga sau un recipient inchis ermetic, dupa ce ai pus inauntru si ceva nepalatabil (necomestibil), cum ar fi zatul de cafea sau nisipul din litiera pisicii, astfel incat sa nu atraga atentia animalelor care il pot gasi.

Doze prea mari de acetaminofen

Unele dintre analgezice si medicamente impotriva febrei contin acetaminofen, asa ca trebuie sa ai grija sa nu le dai copiilor o doza separata din aceasta substanta daca iau deja astfel de pastile.

In cazul in care nu stii cu exactitate ce contin medicamentele pe care le administrezi celor mici, vorbeste cu medicul de familie si nu le da acetaminofen sau ibuprofen decat daca asa iti spune el.

Tablete masticabile

Tabletele masticabile sau orice alt gen similar de medicamente sunt un pericol de inecare pentru bebelusi. Daca puiul tau a trecut deja la alimentatia solida si vrei sa-i administrezi tablete, intreaba medicul sau farmacistul daca poti sa le pisezi si sa le adaugi in iaurt sau in piureurile pentru bebelusi.
Bineinteles, va trebui sa te asiguri ca micutul mananca tot din lingurita, ca sa poata primi doza completa de medicament!

9. Sirop de ipecac

Siropul de ipecac se foloseste pentru inducerea varsaturilor in cazul ingerarii accidentale de substante daunatoare, cu scopul de a facilita eliminarea toxinei din organism, motiv pentru care parintii erau sfatuiti inainte sa tina mereu un flacon la indemana. Insa medicii nu mai recomanda acum folosirea acestui sirop, in principal pentru ca nu exista dovezi clare ca el ajuta in tratamentul otravirii accidentale.

Mai mult, siropul de ipecac poate face uneori mai mult rau decat bine, mai ales daca micutul vomita dupa ce a ingerat o substanta caustica sau dupa ce i-a fost administrat un alt remediu, cum este carbunele medicinal.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Top 9 medicamente pe care sa NU le dai bebelusului tau

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!