Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Scapa-ti copilul de nasul infundat0 Comments

Publicat in:
Etichete:cauze, complicatii, doctori, mamici, medici, nas infundat, nasul infundat la copii, nasul infundat la copil, recomandari, riscuri, sfaturi, simptome, tratament

Toate acestea ajuta copilul sa respire usor in timpul somnului. Dar daca este vorba de secretii nazale, in plus fata de metodele mai sus mentionate, foloseam spray cu apa de mare iar apoi ii aspiram nasul cu ajutorul batistei bebelusului (in caz de secretii nazale abundente), iar apoi se poate aplica un spray sau picaturi nazale ce pastreaza nasul uscat (insa nu trebuiesc folosite mai mult de 5 zile, deoarece pot provoca dependenta). Mentionez faptul ca si aspirarea nasului trebuie facuta foarte des pentru a nu favoriza producerea secretiilor nazale.

Nasul infundat la copii

Nasul infundat la copii

Ce recomanda medicii pentru nasul infundat la copii?

Pentru infundarea nasului cunoscuta sub denumirea medicala de rinita acuta (congestiva, alergica, purulenta) medicii recomanda cam aceleasi lucruri mentinate si de mamici anterior. In general, Vibrocil (picaturi sau spray) reprezinta un aliat de nadejde la copiii peste 2 ani, decongestionand eficient mucoasa si putand fi utilizat pentru o perioada de pana la 7 zile. De retinut insa ca la unii copii poate provoca o uscaciune a nasului. Pe langa acesta, exista si variante de tipul corticosteroizi, cum sunt Biorinil (Nasonex in cazuri mai grave si pentru copii mai mari), dar care nu trebuie utilizate mai mult de 5 zile deoarece pot conduce la dependenta (organismul se obisnuieste cu ele si nu mai sunt eficiente).

Trebuie invatat copilul sa curete corect nasul (cate o nara pe rand) si sa se insiste asupra igienei nazele pentru a preveni suprainfectarea (in cazul mucozitatilor purulente se recomanda picaturi de nas cu antibiotic) si, mai ales, pentru a se preveni otitele (seroase cauzate de prezenta mucusului in exces). Se poate apela, ca si la bebelusi, la batista bebelusului, chiar pana la varsta de 4-5 ani (daca cel mic tolereaza) sau la aerosoli (cu ser fiziologic si/sau cu alte substante in functie de recomandare) si umidificator (pentru camera).

In plus, in cazul mucozitatilor in exces (pe fond alergic sau nu), medicii pot indica si antihistaminice (Zyrtec, Ketof) pentru a reduce secretia de mucus, o reactie de altfel normala a organismului (de aparare impotriva bacteriilor si virusurilor).

Tratamentul pentru nas infundat recomandat de doamna doctor Maria Calota, Medic Specialist Pediatrie, Centrul Medical Sphera:

„O parte din aceste situatii reclama necesitatea unui consult ORL si masuri de tratament specifice – cum ar fi corectia chirurgicala a malformatiilor nazale, extragerea corpilor straini, evaluarea optiunilor de tratament in cazul polipilor nazali.

In situatia mult mai comuna a infectiilor virale de cai aeriene superioare (suparatorul „guturai”) tratamentul este, de regula, stabilit de medicul de familie sau de medicul pediatru si consta din masuri de sustinere si de igiena locala. Majoritatea acestor episoade (adica formele usoare si moderate de boala) se pot trata la domiciliu. Sugarii cu febra peste 39 grade Celsius sau evolutie prelungita a afectiunii necesita, de regula, internare. Antibioticele nu sunt indicate de rutina in aceste afectiuni pentru ca ele nu sunt eficiente in eradicarea infectiilor virale. Se recomanda aport suplimentar de lichide pentru a asigura fluiditatea secretiilor, indepartarea secretiilor nazale in exces folosind un spray cu apa de mare sau ser fiziologic si aspirarea secretiilor nazale persistente cu pompa nazala sau cu aspiratorul nazal.

Tratamentul antiinflamator cu solutii orale de paracetamol sau ibuprofen este recomandat mai ales in infectiile in care obstructia nazala este insotita de febra. Altfel, in general tratamentul local ce urmareste mentinerea nasului desfundat este suficient.”




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Scapa-ti copilul de nasul infundat

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!