Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cat de mult ar trebui sa doarma un copil?0 Comments

Publicat in:
Etichete:cat de mult trebuie sa doarma, copil, copilul, despre somn, somn bebelusi

Somn bebelusi

Somn bebelusi

Cat de mult ar trebui sa doarma un copil? Parintii intreaba medicul adeseori acest lucru. Bineinteles, copilul este singurul care poate sa va ofere raspunsul corect.

Unii copii par a avea nevoie de foarte mult somn, altii surprinzator de putin. Atata timp cat copii sunt multumiti de modul in care sunt hraniti, de faptul ca se simt confortabil, ca ies la aer curat si ca dorm intr-un loc potrivit, ii puteti lasa pe ei sa decida cat de mult doresc sa doarma.

Cat de mult ar trebui sa doarma un copil? – Somnul in primele luni de viata

Majoritatea copiilor dorm in timpul primelor luni de viata aproape tot timpul, trezindu-se doar pentru a manca (asta daca primesc suficient de mancare si nu fac indigestie). Exista unii copii totusi care sunt neobisnuit de activi chiar de la inceput iar acest lucru nu inseamna ca este ceva in neregula. Daca aveti acest tip de copil, nu trebuie sa faceti nimic – totul este normal.

Pe masura ce copii cresc, ei incep sa stea treji pentru perioade din ce in ce mai lungi de timp si sa aiba nevoie de cat mai putine reprize de somn in timpul zilei (de obicei ei incep sa stea mai mult treji dupa – amiaza). Cu timpul ei vor sta activi si in alte perioade ale zilei. Fiecare copil isi formeaza un model propriu de somn-veghe, tinzand sa stea treaz in aceleasi perioade in fiecare zi.

Obiceiurile legate de somn

  • Obiceiuri legate de somn. Multi copii se obisnuiesc usor cu ideea ca vor dormi de fiecare data dupa ce mananca. Altii sunt foarte sociabili dupa mese. Puteti alege care dintre aceste variante se potriveste cel mai bine cu programul familiei dumneavoastra.
  • Obiceiuri legate de somn. Nou-nascutii pot dormi oriunde se afla. Totusi, dupa varsta de 3-4 luni, este o idee buna ca acestia sa se obisnuiasca sa adoarma in patutul lor, fara a mai fi adormiti de cineva (cu exceptia situatiei in care doriti ca bebelusul dumneavoastra sa doarma cu dumneavoastra foarte mult timp de acum inainte). Acesta este o modalitate de prevenire a problemelor ulterioare legate de somn. Un copil care se asteapta sa fie tinut in brate si leganat inainte de a adormi va dori aceste lucruri mereu, timp de luni sau poate chiar ani de zile. Atunci cand se trezeste noaptea, este posibil sa doreasca acest lucru.
  • Obiceiuri legate de somn. Copiii se pot obisnui sa fie o atmosfera linistita fie cu una cu zgomot de intensitate medie. Astfel incat nu are nici un rost sa mergeti in varful picioarelor si sa vorbiti in soapta in casa in primele zile. Atat nou-nascutul cat si copilul, treaz sau adormit, este obisnuit cu zgomotele obisnuite din casa si cu vocile umane, astfel incat poate sa doarma pe tot parcursul unei vizite in timpul, in care ati discutat si ati ras cu prietenii dumneavoastra, ati ascultat ceva la radio sau ati vazut ceva la televizor cu volumul la un nivel rezonabil; este foarte posibil sa nu se trezesca nici macar atunci cand cineva intra in camera lor.
  • Obiceiuri legate de somn. Exista totusi unii copii care par a fi hipersensibili la sunete. Acestia sunt deranjati usor de cel mai mic zgomot si par a se simti cel mai bine atunci cand este liniste. Daca aveti un astfel de copil probabil va trebui sa mentineti linistea in casa in timp ce acesta doarme, sau in caz contrar copilul se va trezi frecvent, va plange si se va agita.



Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Cat de mult ar trebui sa doarma un copil?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!