Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

noiembrie 25th, 2014

Concediul Paternal si Atestatul de absolvire a cursului de puericultura

Publicat pe 25 Noi 2014 at 11:28pm

Orice tata beneficiaza, conform legii, de 5 zile (lucratoare, nu calendaristice) libere cu ocazia nasterii copilului. Aceasta perioada se poate prelungi pana la 15 zile lucratoare (cele 5 initiale + 10 suplimentare), in cazul in care tatal obtinut atestatul de absolvire a unui curs de puericultura (ingrijirea bebelusului).

Cursul de puericultura dureaza 90 de minute, la finalizarea acestuia tatal primind atestatul de absolvire. Acest atestat de absolvire trebuie sa contina parafa medicului de familie (optional, dvs. putand sa-l parafati la medicul propriu) si, bineinteles, datele personale ale tatalui.

Cursul de puericultura ce confera tatalui concediul paternal poate fi organizat in sedinte la care participa mai multi tatici sau sedinte individuale, in cazul…

Vedeti si:De ce nu este sanatos consumul de mezeluri in cazul…

Cum sa procedezi, daca vrei sa alaptezi copilul in public?

Publicat pe 25 Noi 2014 at 7:00am

Proaspetele mamici trebuie sa stie ca laptele matern este alimentul ideal pentru un copil mic, deoarece acesta este bogat in nutrienti si ii ofera suport acestuia pentru o legatura puternica cu mamica lui.

Exista persoane care inca au reticente fata de femeile care isi hranesc micutii in public, insa acestea nu ar trebui sa se rusineze sa alapteze in spatii deschise.

Medicii spun ca un micut poate fi infometat, iar sistemul lui digestiv imatur ii creeaza o continua pofta de mancare. De aceea, copilul are nevoie de hrana indiferent de locul in care…

Vedeti si:De ce nu este sanatos consumul de mezeluri in cazul…

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!