Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

mai 2nd, 2014

Tipuri de formule pentru alimentatia nou-nascutilor

Publicat pe 02 Mai 2014 at 7:05am

Exista o mare diversitate de retete dupa care se realizeaza , acestea putand fi clasificate in functie de varsta carora le sunt destinate, de proteina de baza, de indicatie, etc.

Formulele de inceput

Astfel, formulele de inceput sunt produsele alimentare destinate alimentatiei artificiale in primele 5-6 luni de viata, indeplinind prin ele insele nevoile nutritionale ale acestor copii pana la introducerea unei alimentatii complementare corespunzatoare. Aceste formule au compozitia cea mai apropiata de cea a laptelui de mama maturul.

Formulele de continuare

Formulele de continuare

Contraindicatiile alaptarii

Publicat pe 02 Mai 2014 at 7:00am

Uneori alaptarea este contraindicata, din motive materne sau neonatale.

Atunci cand alaptarea poate avea efecte nocive asupra copilului, aceasta trebuie suspendata temporar sau definitiv.

Contraindicatii ale alaptarii din partea mamei

Se contraindica alaptarea in cazul urmatoarelor infectii materne:

infectie HIV – alaptarea creste riscul de transmitere verticala a virusului cu 9-15% infectie tuberculoasa activa – bacilul Koch se transmite in mod exceptional prin laptele de mama, dar contactul apropiat dintre mama si copil poate favoriza transmiterea agentului infectios pe cale aeriana (principala cale de transmitere a bolii) infectie cu virus herpes simplex cu leziuni active la nivelul sanului leziunile herpetice active

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!