Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

mai 4th, 2014

Esti mama si ai diabet zaharat? Afla cum trebuie hranit noul membru al familiei!

Publicat pe 04 Mai 2014 at 7:05am

Nou-nascutul din mama cu diabet constituie grupul de nou-nascuti cu riscul cel mai mare de a dezvolta hipoglicemie in perioada neonatala.

Dupa nastere, nou-nascutii din mama cu diabet trebuie monitorizati pentru depistarea hipoglicemiei.

Daca varsta de gestatie si starea nou-nascutului permit este recomandata initierea precoce a alimentatiei enterale, de preferat cu lapte matern.

In cazul hipoglicemiei persistente trebuie initiata suplimentarea parenterala cu glucoza.

La aceasta categorie de nou-nascuti hipoglicemia este asociata cu o incidenta mare a disfunetiilor neurologice pe termen lung.

Riscuri

Nou-nascutul din mama cu diabet zaharat

Refluxul gastro-esofagian

Publicat pe 04 Mai 2014 at 7:00am
Ce este?

Refluxul gastro-esofagian este o afectiune a nou-nascutului cu risc, in special a nou-nascutului prematur.

Refluxul gastro-esofagian este o problema comuna nou-nascutului cu risc fiind determinat de un flux retrograd al continutului gastro-intestinal dintr-o portiune distala intr-una proximala, incluzind refluxul duodeno-gastric, refluxul duodeno-gastro-esofagian si refluxul gastro-esofagian.

Refluxul gastro-esofagian prezinta grade diferite de severitate, de la refuzul alimentatiei pana la sindromului de varsatura care pot pune in pericol viata. Sunt putine dovezi in literatura de specialitate pentru a sprijini in mod curent terapiile folosite in tratamentul refluxului patologic si acest fapt, este secundar lipsei de standardizare a gradelor de severitate ale bolii.

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!