Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

mai 1st, 2014

Nevoile energetice ale nou-nascutului matur sanatos

Publicat pe 01 Mai 2014 at 7:05am

Recomandarile nutritionale ale Comitetului Pediatric de Nutriritie al Asociatiei Americane de Pediatrie (AAP-CON), ale Societatii Europene de Gastroenterologie Pediatrica si ale Comitetului de Nutritie (ESPGAN-CON) se bazeaza in principiu pe:

rata de crestere intrauterina compozitia laptelui matern depozitele presupuse de nutrienti, respectiv lipsa lor la prematuri, la fel ca si nevoie nutritive crescute ale acestora date disponibile ale masuratorilor biochimici reflectand aport corespunzator.

Cu toate acestea, tinand cont de limitele datelor disponibile la ora actuala, standardul nutritiv in cazul prematurului ramane la nivel de recomandare.

Nevoile energetice ale nou-nascutului au fost…

Curbele de crestere ale copilului alimentat la san

Publicat pe 01 Mai 2014 at 7:00am

Astazi va prezentam 4 grafice ce arata curbele normale de crestere in inaltime si in greutate pentru baieti si fete cu varsta pana in 2 ani si alimentati la san.

Ghidati-va dupa aceste dimensiuni pentru a vedea cum evolueaza copilul dvs. si, in cazul in care exista diferente de dimensiune, adresati-va medicului pediatru.

Greutatea in functie de varsta de la o la 2 ani la baieti

Acest grafic este conceput dupa OMS; WHO Multicentre Growth Reference Study Group. WHO Child Growth Standards: Length/heightfor-age, weightfor-age, weight-for-length, weight-for-height and body mass index-for-age: Methods and development. Geneva: World Health Organization, 2006.

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!