„Sunt aici, copilul meu, si am grija de tine”.
In fiecare moment cu copilul, vi se ofera ocazia sa intariti legatura dumneavoastra cu el. Vorbiti-i. Mimati sunetele sau strambaturile sale. Aveti grija sa fiti expresivi. Copilul invata din miscarile si expresiile dumneavoastra cand vorbiti. Explicati-i ce veti face exact cand il ingrijiti. „Hai sa punem bluza de corp curata… Mai intai o manuta…”
Poate parea amuzant cand vorbiti cu un nou nascut, dar comunicarea cu el chiar din primul moment cladeste baze solide de colaborare intre parinte si copil si intareste sociabilitatea…
Cand este momentul sa schimbati scutecul, pregatiti toate cele necesare si aveti grija sa fie camera calda si fara curenti de aer. Stergeti copilul dumneavoastra bine inainte de fiecare schimbare, chiar si cand scutecul nu este murdarit si pielea sa pare uscata.
Folosind apa calduta indepartati toate murdariile, avand grija in special la pliurile pielii. Sa curatati intotdeauna copilul dumneavoastra dinspre fata spre spate astfel incat sa nu fie transferati microbi la organele sale genitale. O solutie si mai eficienta pentru curatarea pielii copilului dumneavoastra sunt servetelele pentru sugari.
Copilul…
De multe ori, cand sanul este umflat, este nevoie sa fie golit cu mana. Acest lapte poate fi pastrat la frigider si poate deveni o masa pentru copil cand mama sa va lipsi.
O tactica utila si practica pentru mama care lucreaza sau care, pentru orice alt motiv, este nevoita sa lipseasca, este sa invete sa scoate laptele cu mana sau cu un dispozitiv special, daca acest lucru o ajuta mai bine.
Tehnica Este recomandat sa incercati pentru prima data sa scoateti laptele cu mana dimineata, cand sanii sunt plini, ca…Micul dejun corect influenteaza in mod direct sanatatea, ne permite sa fim mai eficienti la lucru si, in paralel, imbunatateste performantele noastre si in alte domenii. Daca dorim ca atat noi, cat si copiii nostri, sa pornim ziua in cele mai bune conditii, va trebui sa incepem cu un mic dejun corect.
Dar sa vedem cum influenteaza micul dejun organismul uman: cand dormiti noaptea, organismul dumneavoastra are nevoie de energie, chiar daca este in stare de somn. in special creierul are nevoie de glucoza, care este o forma de…
Cea mai obisnuita faza emotionala prin care trece mama dupa bucuria si entuziasmul cauzat de venirea pe lume a copilului este tristetea si instabilitatea psihologica. Fenomenul depresiei postnatale este intalnit intr-un mare procent la femei si poate dura aproximativ o luna de zile.
Se manifesta prin oboseala, insomnie, izbucniri in plans fara motiv si brusc, nervozitate, lipsa poftei de mancare, frica si lipsa increderii in sine, angoasa si dubii referitoare la capacitatile sale de a face fata cerintelor impuse de rolul ei de mama, teama ca nu mai este atractiva, lucru ce…
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!