Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

ianuarie, 2014

Toxocarioza la copii

Publicat pe 31 Ian 2014 at 3:19pm

Toxocarioza este o infestatie cauzata de larve ale viermilor rotunzi paraziti Toxocara canis sau Toxocara cati.

Toxocarioza este intalnita predominant la copiii mici, care se infecteaza cu oua de Toxocara prin contactul cu solul contaminat de materiile fecale ale cainilor si pisicilor care poarta parazitii. Zonele cu nisip in care se joaca copiii, unde cainii si pisicile defecheaza frecvent, prezinta un factor deosebit de important care contribuie la infectare. Copiii isi transfera frecvent oualele de pe maini in gura si uneori chiar mananca nisip contaminat.

Dupa ce oualele sunt inghitite, larvele eclozeaza la nivel intestinal. Acestea penetreaza peretele intestinal…

Dezvoltarea socio-emotionala si cognitiva a copilului

Publicat pe 27 Ian 2014 at 8:00pm
Etapa 3-6 ani pentru copil

Etapa de 3-6 ani este o perioada importanta de crestere pentru toate sistemele, insa poate cea mai spectaculoasa este dezvoltarea sistemului cerebral: la 5 ani creierul copilului cantareste aproximativ 90% din greutatea creierului unui adult, desi intregul corp reprezinta doar o treime din dimensiunile corpului unui adult.

La aceasta varsta, creierul copilului este in plin proces de formare, dezvoltarea lui depinzand de stimularea care ii este oferita.

Stimularea sistemului nervos determina de fapt reorganizarea cerebrala (formare, dar si reducere de sinapse), reorganizare care…

Cantitatile ideale de alimente pentru copilului de 3-6 ani

Publicat pe 27 Ian 2014 at 7:48pm

In functie de grupele de alimente principale, poti stabili cantitatea ideala a portiilor zilnice pentru copilul de 3-6 ani:

Lapte si lactate

Lapte si lactate: 4 portii/zi de cate 125-200 ml

Produse de origine animala

Produse animale: 3 portii/zi de cate 85 g

Fructe si legume

Fructe si legume: 4-6 portii/zi de cate 125 g

Paine si paste fainoase

Paine/fainoase: 4 portii/zi de cate 28-50 g

Grasimi

Grasimi (unt, margarina etc): minimum 1 lingurita/zi

Aportul caloric zilnic total trebuie sa fie de minimum 1300…

Meniul zilnic al copilului cu varsta de 3-6 ani

Publicat pe 27 Ian 2014 at 7:44pm

De la varsta de 3 ani, copilul poate manca absolut orice, cu exceptia bauturilor alcoolice, a mancarurilor ardeiate sau piperate si a unor conserve.

Alimente de evitat

De asemenea, se evita mancare de tip fast-food sau alte alimente nesanatoase (chiar si pentru adulti) datorita modului de preparare sau a ingredientelor. Apetitul este foarte variabil, de la un copil la altul: unii mananca orice si mult, de 5 ori pe zi (3 mese principale si doua gustari), in timp…

Sfaturi pentru a alunga frica de intuneric

Publicat pe 27 Ian 2014 at 7:37pm

Frica, este un sentiment natural in cazul copiilor si asta cu atat mai mult ca cat acestia se afla inca la o varsta la care nu are capacitatea de a percepe complexitatea naturii inconjuratoare.

In ceea ce priveste perceptia pe care acestia o au despre intuneric, singurul lucru pe care il pot intelege este faptul ca intunericul ascunde lucrurile, precum si monstrii, vrajitoarele sau zmeii.

Pentru a combate insa eficient aceasta teama de intuneric specialistii propun urmarea a catorva pasi simpli si firesti.

Ascultati cu multa rabdare ce…

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!