Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

martie 12th, 2014

Poliomelita si vaccinarea la copil

Publicat pe 12 Mar 2014 at 8:05am
Ce este poliomelita?

Poliomielita – adesea denumita ?i paralizie infantila – este o boala infecto-contagioasa ce afecteaza sistemul nervos central si poate cauza paralizii, afectand mai ales copiii sub varsta de 5 ani.

Poliovirusul este un virus cunoscut mai ales prin faptul ca distruge sistemul nervos, cauzind paralizie. Frecventa manifestãrilor severe este de 1 caz de paralizie la 200 de infectii cu virus.

Poliomelita este o boala epidemica si contagioasa, iar singura metoda de prevenire recomandata fiind vaccinarea antipoliomielitica.

Cauza poliomelitei

Poliomelita este cauzata de trei tipuri de poliovirusuri. Poliovirusul este un virus cunoscut mai…

De ce nu trebuie sa fumezi langa copii?

Publicat pe 12 Mar 2014 at 8:00am

Fumatul pasiv dauneaza arterelor copiilor, imbatranindu-le prematur vasele de sange cu trei ani.

Prin ingrosarea peretilor vaselor de sange creste riscul de aparitie a infarctului si atacului cerebral, informeaza BBC citand un studiu aparut in „Jurnalul European al Inimii”.

Potrivit medicilor care au luat parte la acest studiu, in cadrul cercetarii desfasurate in Finlanda si Australia, specialistii au monitorizat peste 2.000 de copii cu varsta cuprinsa intre 3 si 18 ani. Oamenii de stiinta avertizeaza ca nu exista o limita „sigura” in ceea ce priveste expunerea copiilor la fumul de tigara.

Specialistii au folosit…

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!