Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

martie 25th, 2014

Ce sa faci daca pe puiul tau il inteapa o albina sau o viespe?

Publicat pe 25 Mar 2014 at 6:30am

Vara este unul dintre cele mai iubite anotimpuri de la noi si se apropie cu pasi repezi. E vremea concediilor pentru adulti, iar copiii sunt in vacanta. Un singur lucru ne umbreste bucuria: prezenta insectelor. Iar cele mai periculoase dintre acestea sunt albinele si, bineinteles, viespile.

Cei care au fost intepati isi amintesc cu groaza intamplarea pe care n-ar vrea s-o repete niciodata. Copii insa sufera mult mai mult in cazul in care au fost intepati de o albina sau viespe. Si cu toate ca astfel de evenimente sunt destul de rare este bine de stiut care sunt pasi ce trebuie urmati.

Paracetamolul este periculos pentru bebelusi

Publicat pe 25 Mar 2014 at 6:00am

Un studiu realizat de cercetatori belgieni avertizeaza in privinta efectelor paracetamolului, care ar tripla riscurile de alergii la bebelusi.

Cercetarea, evocata marti de Francoise Smets, gastroeneterolog si hepatolog pediatric la clinica universitara St-Luc, pune in evidenta o crestere semnificativa a numarului de copii alergici in cazul in care au fost tratati cu paracetamol, unul din cele mai utilizate medicamente impotriva febrei si a durerilor, scrie RTV.NET.

Paracetamolul este prezent in numeroase medicamente. Cercetatoarea a observat 300 de copii timp de cinci ani, incercand sa afle ce provoaca riscul de aparitie a alergiilor la…

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!