Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cum sa eviti mercurul din pestele pe care il dai copilului tau?Un comentariu

Publicat in:
Etichete:cantitatea de peste, ce peste contine mercur, copii, copil, mercur, peste, peste cu mercur


Majoritatea pestilor si fructelor de mare contine mercur. Insa cea mai mare cantitate de mercur se gaseste in pestii pradatori mari, care s-au hranit cu pesti, la randul lor contaminati, cu mercur. Cu cat pestele este mai mare, cu atat concentratia de mercur din corpul lui este mai mare.

Ce se intampla daca cel mic a ingerat o cantitate mare de mercur?

Corpul absoarbe cu usurinta metilmercurul din peste. Metalul actioneaza ca o neurotoxina care afecteaza sistemul nervos si creierul. Copiii mici (inclusiv in stadiul intrauterin) sunt cei mai vulnerabili, intrucat creierul si sistemul lor nervos este inca in formare. Specialistii nu au stabilit inca doza maxim admisa de mercur, insa nu cred ca evitarea consumului de peste ar fi o solutie mai buna.

Care peste contine cel mai mult mercur?

FDA (institutia americana de avizare a alimentelor si medicamentelor) a remis, in anul 2004, o recomandare catre populatie, prin care sfatuia parintii si femeile insarcinate sa evite pesti precum: rechinul, pestele spada, macroul urias. Nutritionistii au largit insa lista si recomanda sa nu se dea copiilor mai mici de 6 ani ton, biban dungat, lufar, ciprinid.

Cantitatea de peste optima

Medicii recomanda o portie de 28 de grame de peste pentru copiii de 1-2 ani, 43 g – 3-6 ani si 57 g, pentru copiii peste 6 ani. Pestii cu cel mai scazut risc de a fi contaminati cu mercur sunt: ansoa, hering, macrou, crap, somon, sardine, scrumbie, somn si creveti.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Cum sa eviti mercurul din pestele pe care il dai copilului tau?

Un comentariu

  1. Mircea Gheorghe

    Bun, si care este pestele care contine mai putin mercur? Cum sa-l selectam?
    Multumesc

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!