Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

aprilie 4th, 2014

Cresterea prenatala – Cum creste copilul tau in burtica

Publicat pe 04 Apr 2014 at 6:00am
Cresterea prenatala

Cresterea prenatala, vitala ca importanta, este cea mai putin cunoscuta. In perioada embrionara, in care survine organogeneza, la 8 saptamani embrionul masoara circa 2,5 cm in lungime si cantareste un gram, iar la 12 saptamani 7,5 cm, respectiv 14 grame (deci intr-un interval de patru saptamani isi sporeste greutatea de 14 ori si lungimea de trei ori).

In perioada fetala continua ritmul „formidabil” al cresterii in lungime si greutate. De exemplu, in a doua luna fetala cresterea in lungime este de cca. 1 mm/zi, apoi chiar 1,5 mm zilnic, rata care, daca s-ar mentine…

Cand mananca bebe singur

Publicat pe 04 Apr 2014 at 5:00am

Dupa varsta de 1 an copilului i se dezvolta curiozitatea si dorinta de a fi independent (inclusiv de a se alimenta singur).

Acest comportament incepe de regula inca din primul an de viata (pe la sase luni poate tine biberonul, iar dupa inca 2-3 luni tine cana). Pe la 7-8 luni se pot introduce alimente ce pot fi tinute in mana de catre copil (biscuiti, preferabil de graham, paine).

Dupa varsta de 10-12 luni, sugarul poate tine si duce la gura lingurita. Aceasta etapa de dezvoltare trebuie incurajata, in pofida…

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!