Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

aprilie 11th, 2014

Sfaturi de alimentatie sanatoasa pentru copii

Publicat pe 11 Apr 2014 at 6:01am

Niciun aliment nu are numai avantaje sau numai dezavantaje pentru consumul uman.

Fiecare grupa de alimente aduce atat beneficii, cat si dezavantaje si de aceea, in alimentatia zilnica a omului si in special a copiilor si tinerilor trebuie sa existe combinatie si un raport din toate categoriile de alimente pentru a se asigura aportul nutritiv intr-o cantitate si proportie corespunzatoare.

Lapte, iaurt si branza

Alimentatia copilului trebuie sa contina 2-3 portii de lapte/iaurt/branza, ceea ce inseamna 500 ml lapte, sau iaurt sau 100-200 g branza. In conditiile in care se consuma…

Avantajele si dezavantajele consumului de produse lactate

Publicat pe 11 Apr 2014 at 6:00am

Laptele si derivatele acestuia contribuie la asigurarea unui ritm optim de crestere, la mineralizarea scheletului, avand in acelasi timp o buna toleranta digestiva.

Avantaje ale consumului de produse lactate reprezinta cea mai buna sursa alimentara de calciu; contin proteine de calitate superioara (care au in compozitie toti aminoacizii esentiali); contin vitamine hidrosolubile, din complexul B (in special riboflavina) si vitamine liposolubile, cum sunt vitamina D si vitamina A. Dezavantaje ale consumului de produse lactate carenta in vitamina C si fier; continut lipidic necorespunzator (cantitati mari de colesterol si cantitati mici de acizi…

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!