Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

aprilie 9th, 2014

Obezitatea la copii

Publicat pe 09 Apr 2014 at 7:00am
Obezitatea la copii

Prevalenta tot mai alarmanta a obezitatii, precum si faptul ca aceasta debuteaza nu rareori la varsta mica impun cateva sublinieri.

Deoarece excesul ponderal si obezitatea plaseaza o enorma povara de sanatate publica asupra societatii si au o influenta nociva asupra tuturor functiilor fizice si sociale si asupra calitatii vietii, se impun luate toate masurile de prevenire (fiind incomparabil mai dificila tratarea) mai precoce (ideal, in primul an de viata si obligatoriu de la varsta de 2 ani).

Identificarea excesului ponderal (legat adesea de cresterea excesiva in greutate la varsta de sugar…

Refuzul unui aliment vazut prima oara de copil si ce trebuie sa faceti

Publicat pe 09 Apr 2014 at 6:00am

Dupa varsta de un an devin tot mai pregnante preferintele si fobiile alimentare ale copilului, intre acestea se observa si „neofobia alimentara” (respingerea unui aliment prezentat prima oara). Adesea insa alimentul refuzat initial va fi acceptat cand ii va fi oferit din nou, dupa cateva zile sau saptamani.

Se recomanda sa i se ofere cu regularitate alimente noi (sau preparate in modalitati noi), desi copiii prefera de obicei alimentele pe care le cunosc, la aceasta varsta nefiind prea interesati sa incerce alimente noi. Faptul ca sensibilitatea lor gustativa este…

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!