Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

aprilie 12th, 2014

Meniu pentru copilul de peste 2 ani

Publicat pe 12 Apr 2014 at 6:01am
Meniul pentru copilul cu varsta de peste 2 ani

Meniul pentru copilul mai mare de 2 ani implica respectarea unor principii de baza:

Alimentele oferite copilului sunt asemanatoare cu cele consumate de adulti, dar cantitatea variaza in functie de varsta; Meniul va fi adaptat la particularitatile de maturare fizica, psihointelectuala si comportamentala ale copilului; Meniul va fi variat, ceea ce inseamna consumul unor alimente din toate grupele si subgrupele alimentare; Asigurarea proportionalitatii dintre alimente, conform piramidei alimentelor, adica un consum mai mare de fructe, legume, cereale integrale, lapte si produse…

Avantajele si dezavantajele consumului de carne la copii

Publicat pe 12 Apr 2014 at 6:00am

Carnea, pestele, preparatele din carne si peste fac parte dintr-o grupa de alimente de importanta majora in alimentatia umana si mai ales in alimentatia copiilor si tinerilor care sunt organisme in crestere si in continua transformare.

Avantaje ale consumului de carne la copii

Avantajele consumului de carne la copii sunt:

contin proteine de calitate superioara (care au in compozitie toti aminoacizii esentiali); contin vitamine; contin minerale: fier, magneziu, zinc, cupru, fosfor, potasiu, iod etc.

Preparatele din carne, in special viscerele (ficat, inima, splina etc.) reprezinta cea mai buna sursa…

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!