Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

aprilie 7th, 2014

Cat trebuie sa pape copilul cu varsta peste 1 an

Publicat pe 07 Apr 2014 at 7:00am

Alimentatia in al doilea an de viata trebuie sa fie cat mai diversificata si variata, apetisanta si plina de fantezie.

Toate cele cinci grupe de baza ale piramidei alimentare (cereale, vegetale, fructe, lapte si derivatele, carnea) isi au locul lor intr-o dieta echilibrata, niciuna nefiind mai importanta decat celelalte.

3 mese si 2 gustari

Dieta zilnica va fi repartizata pe trei mese principale si doua gustari, dar este necesara o considerabila flexibilitate, in functie si de preferintele sau refuzul copiilor. in general se recomanda ca la mesele principale…

Pubertatea

Publicat pe 07 Apr 2014 at 6:00am
Pubertatea Ce este pubertatea?

Pubertatea este perioada aparitiei si dezvoltarii caracterelor sexuale secundare si a aparitiei aptitudinii de procreare (prin maturizarea biologica a organelor genitale).

Cand incepe pubertatea?

Pubertatea incepe in jurul varstei de 11 (9-14) ani la fete si 13 (11-16) ani la baieti.

Cresterea si dezvoltarea in adolescenta

Spre sfarsitul pubertatii, cand maturarea functiei sexuale este completa, se intra in perioada de adolescenta spre finalul careia inceteaza cresterea staturala si survine maturarea psihosexuala. La pubertate rata cresterii staturale recapata ritmul (velocitatea) de la varsta de 2 ani, tendinta care se va mentine 12-18 luni. In aceasta perioada baietii cresc cu circa…

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!