Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

8 sfaturi pentru a avea un copil istet0 Comments

Publicat in:
Etichete:copil istet, cum sa ai copil istet, cum sa ai un copil istet, inteligenta, IQ, sfaturi

Povestiti cu copilul despre ceea ce faceti

Poate suna caraghios, dar copilului ii face bine. Daca sunteti la bucatarie si preparati masa, de exemplu, spuneti-i copilului ca acum curatati ceapa (si i-o aratati astfel incat sa asocieze obiectul cu sunetele care definesc obiectul), cartoful, morcovul etc. Sau cand ii scoateti scutecul sa-i puneti „X a facut caca, acum mami (sau tati) trebuie sa-l schimbe, sa-l stergem la fundulet, sa punem scutec nou etc.). Fiecare pas pe care il faceti cu copilul sa i-l povestiti.

Cititi-i

Niciodata nu este prea devreme sa incepeti. Cel mai mult ii influenteaza ritmul, asa ca este indicat sa-i cititi poezii sau sa-i cantati. Va fi atras si receptiv la rime si cadente.

Si tatal trebuie sa aiba contributia lui. Cel putin o data pe saptamana, trebuie sa existe momente „tati si cu mine”. Fie ca se joaca, fie ca-i citeste sau ii canta, tati il va ajuta sa-si dezvolte creierul.

Vorbiti-i cantand

Cercetatorii spun ca prin cantat se activeaza mai multi centri din creierul bebelusului decat prin simpla vorbire. Chiar daca nu aveti o voce demna de marile scene ale lumii, cu siguranta aveti fanul numarul 1: propriul copil.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
8 sfaturi pentru a avea un copil istet

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!