Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

8 sfaturi pentru a avea un copil istet0 Comments

Publicat in:
Etichete:copil istet, cum sa ai copil istet, cum sa ai un copil istet, inteligenta, IQ, sfaturi

Vorbiti-i inteligent!

Foarte multi parinti exagereaza la capitolul vorbire. Crezand ca sunt prea mici sa inteleaga, parintii le vorbesc copiilor fie stalcit, fie prea rar, fie prea silabisit. Total eronat! Unui copil trebuie sa i se vorbeasca aproape ca unui om mare. Si, mai ales, cand vorbiti unui copil trebuie sa aveti toata fata indreptata spre el, astfel incat el sa si citeasca pe buze. Iata cateva sfaturi pentru a vorbi inteligent cu copilul:

– Intotdeauna captati-i privirea inainte de a incepe sa vorbiti cu el.

Fiti receptivi

Chiar daca vi se pare ca nu vorbesc, copiii comunica inca de la nastere. Sunt sunete si gesturi prin care transmit mesaje.

Adresati-va copilului cu numele lui

In timp, el va invata ca acela este numele lui si va reactiona de fiecare data cand il aude.

Vorbiti copilului in propozitii scurte

Vorbiti copilului in propozitii scurte, formate din cuvinte cu una-doua silabe, insa nu exagerati pronuntia lor. E suficient „A venit papica” in loc de „Aaa veniiit papicaa”.

Exemplificati-i prin gesturi

Cand vorbiti, exemplificati-i prin gesturi. De exemplu, vine cineva la voi si vreti sa cel mic sa trimita bezele. Nu-i spuneti doar „Trimite o bezea sau un pupic”, ci aratati-i si cum se face. La fel si la revedere. Copiii inmagazineaza mai bine informatiile cand are parte si de practica, nu numai de teorie.

Puneti-i intrebari

Daca cel mic plange, intrebati-l „(numele copilului) vrea sa pape?” sau „(numele copilului) a facut pipi/caca?”. Si cand descoperiti raspunsul sa-i si spuneti „Aaa, lui (numele copilului) i-a fost foame, a vrut sa pape etc.” sau „Daaa, (numele copilului) a facut pipi/caca!”. El va asocia astfel faptele cu vorbele.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
8 sfaturi pentru a avea un copil istet

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!