Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Bronsiolita0 Comments

Publicat in:
Etichete:bronsiolita, cauze, ce este bronsiolita, despre, remedii, simptome, transmitere, tratament

Durata bronsiolitei

Cazurile de bronsiolita dureaza de obicei circa 12 zile, dar copiii care fac formele grave ale bolii pot tusi saptamani la rand.

Boala ajunge la apogeu in general in a doua sau in a treia zi dupa ce copilul incepe sa tuseasca si sa aiba dificultati de respiratie, apoi cedeaza treptat.

Tratamentul profesional al bronsiolitei

Din fericire, cele mai multe cazuri de bronsiolita sunt usoare si nu necesita un anumit tratament profesional. Antibioticele nu sunt utile, dearece bronsiolita este cauzata de o infectie virala, iar antibioticele sunt eficiente numai in cazul infectiilor bacteriene. Uneori pot fi administrate medicamente pentru a elibera caile respiratorii ale copilului.

Copiii care au dificultati de respiratie, sunt deshidratati sau par extenuati ar trebui sa fie neaparat consultati de medic. Cei care au o forma moderata sau severa a bolii pot avea nevoie de spitalizare sub supraveghere atenta si sa li se administreze fluide si oxigen umidificat. Rareori, in cazurile foarte grave, unii bebelusi pot fi pusi la aparatele de sustinere a respiratiei pentru a-i ajuta sa respire pana cand incep sa se simta mai bine.

Tratamentul la domiciliu al bronsiolitei

Cel mai bun tratament pentru cei mai multi copii este sa li se dea timp sa-si revina, sa se odihneasca si sa bea multe lichide. Poate fi foarte dificil sa va asigurati ca micutul bea destule lichide, totusi, deoarece bebelusii cu bronsiolita pot sa nu aiba chef sa bea.

Ar trebui sa-i dati copilului lichide in cantitati mici, mai frecvent decat de obicei.Aerul din locuinta, mai ales in timpul iernii, poate usca tractul respirator si poate face ca mucusul sa fie mai lipicios. Unii parinti folosesc un vaporizatoor sau un umidificator in camera copilului pentru a-l ajuta sa elimine mucusul din caile respiratorii si a le descongestiona, dar si pentru a-i usura tusea.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Bronsiolita

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!