Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Bronsiolita0 Comments

Publicat in:
Etichete:bronsiolita, cauze, ce este bronsiolita, despre, remedii, simptome, transmitere, tratament

Cum se transmite bronsiolita?

Infectiile care cauzeaza bronsiolita sunt contagioase. Germenii se pot raspandi in micile picaturi de fluid eliminate de persoana infectata pe nas si pe gura, care ajung in aer prin stranut, tuse sau ras, si pot ajunge pe obiecte ca hainele sau jucariile si pe persoanele care le ating.

Copiii din crese si gradinite au un risc mai mare de a contracta o infectie care poate duce la bronsiolita, deoarece vin in contact cu multi alti copii mici.

Prevenirea bronsiolitei

Cea mai buna metoda de a preveni raspandirea virusilor care pot cauza bronsiolita este spalarea frecventa a mainilor. Poate ajuta izolarea copiilor care sunt raciti sau tusesc de cei sanatosi.

Bebelusii care sunt expusi la fumul de tigara au un risc mai mare de a face forme mai severe ale bronsiolitei decat cei din casele in care nu se fumeaza. De aceea, este important sa evitati expunerea copiilor la fumul de tigara.

Desi nu a fost inca inventat un vaccin pentru bronsiolita, se pot administra medicamente pentru a usura severitatea bolii. Aceste medicamente contin anticorpi VSR si sunt injectate lunar in timpul sezonului de varf al virusului VSR.

Medicatia este recomandata numai bebelusilor care au un risc crescut de a face forma severa a bolii, cum sunt cei nascuti foarte prematur sau cei care au boli cronice de plamani.

Incubatia bronsiolitei

Perioada de incubatie (dintre momentul infectarii si aparitia simptomelor) variaza de la cateva zile la o saptamana, in functie de infectia care cauzeaza bronsiolita.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Bronsiolita

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!