Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

8 sfaturi pentru a avea un copil istet0 Comments

Publicat in:
Etichete:copil istet, cum sa ai copil istet, cum sa ai un copil istet, inteligenta, IQ, sfaturi

Copiii isteti sunt alaptati

Din ce in ce mai multe studii evidentiaza faptul ca alaptatul are o importanta deosebita asupra intelectului copilului. Cu cat sunt alaptati mai des si pe o perioada indelungata de timp, cu atat mai bine. Specialistii au gasit si patru explicatii:

– In general copiii hraniti la biberon sunt alimentati dupa un program stabilit de parinti. Cei alaptati sunt hraniti de fiecare data cand cere copilul. Iar copilul alaptat este hranit mai des si se bucura de mai multa atentie din partea mamei.

– De cele mai multe ori bebelusii alaptati dorm alaturi de parinti, creandu-se o legatura puternica atat intre mama si copil, dar si intre el si tata. Acesta legatura duce la dezvoltarea armonioasa atat fizica, cat si intelectuala.

– Laptele matern are de 400 de ori mai multi nutrieni decat laptele formula. In plus, laptele mamei are nivelul optim de colesterol care ajuta la dezvoltarea normala a creierului copilului.

– Alaptarea dezvolta empatia dintre mama si copil. De fiecare data cand acesta plange, tensiunea arteriala a mamei creste si se stimuleaza lactatia, iar mama simte imediat nevoia de a lua copilul in brate si a-l duce la san. Hormonii care se elibereaza in acest moment (prolactina si oxitocina) se transmit bebelusului si ajuta din plin la dezvoltarea creierului acestuia.

Un copil istet este tinut aproape de mama

Copiii purtati (tinuti in port-bebe sau marsupii) plang mai putin. Iar copiii care plang putin au mai mult timp pentru a asimila cunostinte. Copiii purtati sunt mai atenti la mediul inconjurator, iar acest lucru duce la dezvoltarea abilitatii de a invata. Specialistii spun ca un copil purtat participa la actiunile celui care-l poarta, simte tot ce se intampla in jurul lui si inmagazineaza cunostinte. Iar mai tarziu ii va fi mult mai usor sa ia decizii. Spre deosebire de acestia, copiii tinuti in carucior au un orizont vizual mai mic, sunt feriti de anumiti stimuli, iar mai tarziu nu vor sti sa reactioneze la ei pentru ca nu-i cunoaste.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
8 sfaturi pentru a avea un copil istet

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!