Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Greslile parintilor in privinta somnului bebelusului0 Comments

Publicat in:
Etichete:cat trebuie sa doarma, nou-nascut, probleme de somn, somn, somnul bebelusului, somnul la bebelusi

Nu culca bebelusul in patul tau

Dincolo de faptul ca studii recente au raportat o crestere a incidentei mortii in randul sugarilor ce dorm in pat cu parintii lor, acest lucru creeaza si obiceiuri proaste de somn si in consecinta, probleme cu somnul pe termen lung.

Dormi cand si cat poti!

Unul din cele mai importante lucruri pe care un parinte il poate face este sa se asigure ca este odihnit, atat de mult cat isi permite si poate. Orice ora sau orice sfert de ora prins pentru somnul tau este vital. Cand tu esti proaspat si relaxat poti sa te ocupi bine de copil, nu esti cu nervii intinsi la maxim, poti fi prezent fizic si emotional 100% langa copilul ce poate intampina probleme de somn si il poti ajuta in consecinta. Daca tu nu esti in cea mai buna stare, copilul iti capteaza fara sa vrea aceasta stare a ta si isi amplifica anxietatea manifestata prin plans, neliniste, agitatie.

Sigur ca nu este intotdeauna usor sa fii odihnita cand de fapt aceasta stare este una din cele mai problematice pentru o mamica de copil foarte mic. O modalitate ca sa poti dormi mai mult este sa iti cooptezi partenerul de viata ca sa faceti cu randul la supravegherea sau hranirea copilului. Astfel, poti prinde un interval mai lung de somn dormind bine. In acest timp este indicat sa fii linistita psihic ca cel mic este in siguranta alaturi de taticul lui, nu sa iti strici somnul ingrijorandu-te si crezand ca numai daca tu esti prezenta copilului ii va fi bine. Daca reusesti sa dormi bine noaptea, dimineata vei fi in forma si optimista pentru o noua zi plina alaturi de bebelusul tau.

Cel mai important lucru de retinut in a crea obisnuinte bune de somn copilului, ajutandu-l astfel pentru urmatorii ani de copilarie, poate chiar pentru toata viata, este sa fiti consecventi. Ambii parinti trebuie sa cunoasca aceste reguli si sa faca front comun in a le aplica atunci cand apare o problema de somn la copil sau pur si simplu cand incerci sa previi aparitia ei.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Greslile parintilor in privinta somnului bebelusului

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!