Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Somnul in primele luni de viata0 Comments

Publicat in:
Etichete:bebe, copil, sfaturi pentru somn, sfaturi somn, somnul bebelusului, somnul la copii, somnul la copil

Atentie si la dorintele lui

Nou nascutul nu are preferinte legate de locul unde va dormi. Se poate bucura de somn oriunde, pe canapea, in port-bebe cand merge la plimbare sau in leaganul sau, doar sa se simta in siguranta. Acest lucru o ajuta pe mama, care poate sa il supravegheze evitand efortul multor du-te – vino.

Somnul la copii

Somnul la copii

Mai tarziu, cand numarul orelor de somn nocturn creste, este mai bine sa se invete si cu un loc anume unde va dormi. invelirea usoara cu un scutec mare e o practica folosita de mame, cu ideea ca le asigura caldura si siguranta, sentimente similare cu cele avute in burta mamei lor.

Multi nou-nascuti se pare ca au nevoie de asa ceva si se exprima prin somn nelinistit sau prin tendinta de a se inghesui la marginea leaganului lor, cand pot sa o faca. Altii se bucura din prima de libertatea miscarilor pe care au capatat-o in noul lor mediu.

In orice caz, invelitul cu traditionala paturica si infasatul strans al copilului cu mainile si picioarele pe langa corp sunt obiceiuri gresite si deja depasite.

Sfaturi pentru un somn linistit

  1. Nu este nevoie de liniste totala atunci cand copilul dvs. doarme.
  2. Nu va schimbati radical programul zilnic, doar in conditiile in care nivelul de zgomot este unul foarte mare. Copilul dvs. se va obisnui cu zgomotul si nu va fi deranjat. Acest lucru il va ajuta si pe el si pe dvs. mai tarziu.
  3. Folositi o lumina discreta noaptea, in timpul somnului. Aceasta sursa de lumina va va ajuta sa-l monitorizati mai usor.
  4. Pentru a nu se dezveli pe parcursul noptii, puteti fixa paturica sub saltea. Pentru acei copii care au peste 6 luni puteti folosi saci de dormit.
  5. Nu il inveliti exagerat. Permiteti-i miscari libere si patrunderea aerului. Caldura mare poate determina aparitia hipertermiei. Va puteti da seama cat de cald ii este punand mana la ceafa sa.
  6. Aveti grija ca spatiul camerei sa fie placut, curat, iar temperatura in jurul valorii de 20-23 de grade Celsius.
  7. Incercati sa respectati acelasi program inainte de fiecare somn. Spre exemplu, puteti incepe prin aranjarea patutului, asigurarea hranei, spalatul dintisorilor, imbracarea in pijamale, povestioara de noapte-buna si somnul propriu-zis.
  8. Incercati sa folositi jucarii muzicale care, prin miscarea si sunetele pe care le emit, sunt precum un cantec de leagan.
  9. Nu utilizati perna pentru copil pe timpul somnului. Riscul apare mai ales in momentul in care copilul este mic, perna putandu-i obstructiona respiratia.
  10. Sa nu va temeti ca puteti cadea peste copilul dumneavoastra daca adormiti amandoi in timp ce il alaptati. Nu este atat de usor sa se asfixieze copilul din cauza greutatii dumneavoastra, deoarece instinctul sau ii va dicta sa se miste, cautand o iesire ca sa respire liber.
  11. Nu lasati copilul sa adoarma cu biberonul sau mamelonul dumneavoastra in gura.



Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Somnul in primele luni de viata

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!