Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Tusea la copii0 Comments

Publicat in:
Etichete:diagnostic, remedii, remediu, simptome, tratament, tuse, tusea, tusea la copii

Cauze rare

Atunci cand alte cauze des intalnite ale tusei au fost eliminate, poate fi vorba si despre anumite cauze rare. Cistita fibroasa, bolile congenitale de inima, infarctul, malformatiile congenitale ale plamanilor se numara printre aceste cauze rare ale tusei la copii.

Cauzele tusei cronice la copii

Multe dintre cauzele enumerate anterior persista peste patru saptamani, ceea ce face ca tusea sa fie considerata cronica.

Tusea acuta este mai scurta si are doua cauze: infectii ale cailor respiratorii superioare (in general dureaza 2 saptamani) si anghina (4 – 6 zile).

Exista studii care estimeaza ca 5 – 7 % dintre prescolari si 12 – 15% dintre copiii mai mari pot avea o tuse cronica. De asemenea, studiile arata ca barbatii sunt mai predispusi la tuse cronica decat femeile si ca tusea cronica este mai des intalnita in tarile subdezvoltate.

Cauzele tusei cronice includ (pe langa cele obisnuite pentru tusea acuta si enumearate anterior):

Iritarea cailor respiratorii

Poluarea, precum si fumatul pasiv si alti diversi alergeni pot produce tuse persistenta. Reducerea sau eliminarea factorului care sta la baza acestui tip de tuse este o masura terapeutica benefica.

Cresterea sensibilitatii

Unii copii au, se pare, o mai mare sensibilitate in ceea ce priveste raspunsul la factorii iritativi din jur. Aceasta se intampla pentru ca mecanismul care declanseaza sensibilitatea fata de tuse nu este inca bine dezvoltat. Cauza acestei sensibilitati poate fi o inflamatie, eroziunea de suprafata a stratului de celule a cailor respiratorii sau o sensibilizare a aacestora.

Diagnosticul poate fi studiat intr-un centru de cercetare, folosindu-se o substanta ce induce tusea (capsaicina) ca stimulent. Interpretarea datelor obtinute se poate face la varsta copilariei.

Tusea permanenta

Este un factor psihologic si fiziologic deopotriva. Produsa adesea de infectii comune ale cailor respiratorii superioare, durata simptomelor de tuse este mai mare decat aceea a infectiilor virale. Parintii pot descrie usor o astfel de tuse ca fiind scurta, uscata, ca un fel de tic motor. Dincolo de a fi sau nu un tic, o tuse permanenta poate fi deranjanta.

Tusea este de obicei prezenta pe parcursul unei evaluari medicale, insa nu interfereaza de obicei cu joaca, somnul, vorbitul sau mancatul. Nu exista un mod de evaluare specific al tusei si obceiul de a tusi este un diagnostic la care se ajunge prin excludere. Consilierea de tratament include, in general, un management tehnic efectiv al procesului.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Tusea la copii

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!