Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cum discuti subiectele dificile cu copilul tau?0 Comments

Publicat in:
Etichete:copii, copil, cum vorbesti despre sex, subiecte dificile, tabu, varsta

Ce este razboiul?

Spre deosebire de discutia despre moartea, aceasta va face apel la toate resursele tale argumentative, intrucat va trebui sa ii explici celui mic de ce oamenii isi fac rau unii altora. Fara sa vrei, te vei trezi pusa in ipostaza de a-i lua apararea intregii omeniri pentru greselile din trecut.

Cum vorbesti despre sex cu copilul

Cum vorbesti despre sex cu copilul

Chiar daca, la inceput, cei mic priveste ideea de razboi ca pe cea de confruntare, intrecere sportiva, s-ar putea sa isi dea seama singur ca lucrurile sunt mult mai grave in cazul in care il lasi sa se uite la stiri sau petrece mult timp cu o ruda care a fost in razboi si careia ii place sa depene amintiri. Invata-l de fiecare data ca lupta fizica este un pericol pentru toata lumea si ca ce s-a intamplat pana acum au fost niste greseli care nu se vor repeta. Spune-i: „Uite, daca noi ne suparam, nu ne batem. Venim si discutam si ne cerem iertare, da?”.

E important sa inteleaga faptul ca orice conflict se poate remedia prin comunicare. Evita sa ii cumperi jucarii care sa ii dezvolte latura violenta (mitraliere, tancuri, grenade, aruncatoare de bombe si altele) si opteaza pentru jocurile care sa ii dezvolte gandirea logica (LEGO, puzzle-uri, carti de colorat etc.).

Cine este Mos Craciun?

Copilul tau a crezut multa vreme in Mos Craciun, l-a asteptat ani la randul cu nerabdare, insa acum toata lumea iti spune ca ar fi cazul sa ii spui adevarul. In plus, si el a inceput sa se intrebe cum de are loc pe cos un batranel plinut, pe unde intra, daca voi nu aveti cos, de unde stie ce isi doreste el, cum poate sa indese atatea cadouri in sac si asa mai departe. Ar trebui sa te bucuri, deoarece acesta este un semn ca cel mic a devenit capabil sa gandeasca logic si sa isi argumenteze singur unele lucruri. Cand nu gaseste rezolvarea, te intreaba pe tine. Unii parinti aleg sa le spuna copiilor lor ca Mos Craciun nu poate ajunge la toata lumea si ca trimite cadourile prin intermediul parintilor, dupa care ii lasa pe cei mici sa descopere singuri adevarul.

Sfatul meu este sa nu prelungesti aceasta minciuna nevinovata si sa ii spui ca Mos Craciun nu exista in carne si oase si ca este un fel de spirit al Craciunului, care ii face pe oameni mai fericiti si mai buni unii cu altii. Spune-i ca acest mos darnic a existat candva si ca ceea ce facem noi acum este pentru a ne aminti de bunatatea de care a dat el dovada. Explica-i ca va primi in continuare cadouri de la voi si ca veti face tot posibilul sa va ridicati la nivelul asteptarilor.

Sunt si parinti care le spun din prima copiilor ca nu exista Mos Craciun si se trezesc mai apoi ca ii suna educatoarea sa ii anunte ca micutul lor le-a spus acest lucru tuturor copiilor de la gradinita. Copiii carora li s-a spus adevarul prea devreme devin invidiosi pe ceilalti care inca mai cred in bunicutul darnic si de aceea reactioneaza asa. Alegere este a ta, insa studiile facute de revista americana In Culture Parent arata faptul ca micutii care au crezut in Mos Craciun pana la varsta de 10 ani au fost mai extrovertiti, au avut note mai bune la scoala si au fost si ei mai darnici, spre deosebire de cei carora li s-a spus adevarul inca de la gradinita. Acestia din urma au avut probleme comportamentale, note scazute si dificultati de adaptare.

Un subiect delicat la orice varsta: kilogramele in plus

Sunt si parinti care au copii cu greutatea mult peste medie. In cazul in care tu te superi de cate ori iti spun prietenele ca te-ai ingrasat, sa stii ca la fel de sensibili sunt si cei mici la problema greutatii. Cei mai multi parinti aleg sa nu discute niciodata acest subiect si sa treaca direct la solutionarea problemei: ignora kilogramele in plus, insa il trimit pe cel mic sa faca sport si isi modifica obiceiurile alimentare. Cu toate acestea, s-ar putea sa fiti nevoiti sa aveti aceasta discutie, daca cel mic merge la scoala, iar colegii au ras deja de el pe seama acestui aspect.

Nu lasa nimic sa il afecteze, daca situatia devine urata, poti chiar sa il muti la alta scoala, pana rezolvati cumva problema. De cele mai multe ori, copiii carora li se pune o eticheta in scoala devin introvertiti, au o parere proasta despre ei insisi si sunt predispusi depresiilor. Discuta cu el si fa-l sa inteleaga ca nu este bolnav sau urat si ca sunt atat de multe lucruri frumoase la el. „Simplul fapt ca incepi cu Trebuie sa discutam despre greutatea ta il face pe cel mic sa se simta pus sub presiune, mai ales ca nu stie la ce te referi, spune doctorul Sarah Krieger, de la Asociatia Americana de Dietetica. De asemenea, aceasta considera ca „adevaratul raspuns la aceasta problema este sa ii inveti pe cei mici sa aiba o relatie stransa cu exercitiile fizice si cu mancarea sanatoasa”. Incearca sa fii delicata si cel mic va fi mereu receptiv la ce ii spui!

Mai multe pe Qbebe




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Cum discuti subiectele dificile cu copilul tau?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!