Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Dezvoltarea si igiena dintilor copilului tau0 Comments

Publicat in:
Etichete:aparitia dintilor, cand apar dintii, copil, dinti, dintii de lapte, igiena bucala, igiena dintilor, Odontogeneza, simptome, simptomele aparitiei dintilor

Sfaturi pentru ingrijirea dintilor

In aceasta faza a vietii copilului, dragostea si ingrijirea parintilor sunt esentiale. Prezenta lor continua, pe cat posibil, alinarea si imbratisarea lor tandra ii vor alina durerea si il vor ajuta sa treaca peste disconfortul pe care il provoaca aceasta schimbare in organismul sau.

Din moment ce copilul va capata o autonomie relativa in miscarea sa, exista pericolul de accidentare care poate duce la ranirea dintilor de lapte. Daca dintele iese din locul lui, parintii trebuie sa il caute neaparat, apoi sa incerce sa il aplice in punctul unde crestea (adica in alveola dentara) si sa cheme imediat medicul. Este posibil ca dintele sa revina la starea lui initiala.

Daca aplicarea dintelui este imposibila, atunci trebuie sa fie pastrat in loc umed (ex. un pahar cu lapte sau apa), in orice caz este necesara examinarea si evaluarea severitatii traumatismului de catre un stomatolog pediatru si luarea de masuri preventive.

Prevenirea – cea mai buna ingrijire

Alegerea dentistului pediatru potrivit de catre parinti nu este timpurie, deoarece prima vizita e bine sa aiba loc pe parcursul primului an. La prima vizita se va evalua dezvoltarea odontala a copilului si se va aplica un program de igiena preventiva. Controlul preventiv, curatarea dintilor din momentul in care apar si fluorizarea sunt cele mai importante aspecte ale ingrijirii.

Cand mergem la dentist cu copilul

Cand mergem la dentist cu copilul

Dentistul va informa parintii despre influenta benefica a fluorului in igiena bucala a copilului. Fluorul, element mineral, formeaza smaltul dintilor, suprafata lor externa, o intareste si o face rezistenta si mai putin vulnerabila la carii si la placa bacteriana. Profilaxia prin fluor, terapia cu fluor in pastile este o masura preventiva pentru igiena bucala. Dozarea in fiecare caz se stabileste de catre pediatru si depinde de varsta si locul de domiciliu al copilului. Administrarea fluorului trebuie sa porneasca inaintea formarii dintilor de lapte si sa se continue pana in etapa dezvoltarii dintilor permanenti.

Contraindicatii si efecte secundare la administrarea fluorului nu se observa decat la doze exagerate. O alta masura importanta de preventie a cariei este alimentatia controlata si corecta cu alimente care nu contin zahar. Tabieturile de alimentatie proaste vor avea ca rezultat aparitia cariei la o anumita varsta.

Un exemplu este acela prin care unele mame ofera suzeta copiilor lor imbibata in miere de albine sau zahar. Se poate preveni si caria care apare de obicei la o varsta mai mare, intre 2 si 5 ani. Cauza ei este hranirea copilului pe durata somnului, fie cu biberonul sau chiar cu laptele matern. Somnul provoaca reducerea cantitatii de saliva a gurii, iar laptele ramane pe dinti si poate sa provoace carii. Acest lucru se intampla indiferent daca laptele contine sau nu zahar.

Trebuie deci sa hraniti copilul treaz si sa ii ingrijiti intotdeauna dintii inainte de a dormi, lnformati-va de la specialisti si nu porniti de la premiza ca, daca dintii de lapte vor fi inlocuiti de dintii permanenti, nu exista motiv de ingrijire speciala. Dintii permanenti sanatosi presupun o baza nealterata.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Dezvoltarea si igiena dintilor copilului tau

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!