Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Dezvoltarea si igiena dintilor copilului tau0 Comments

Publicat in:
Etichete:aparitia dintilor, cand apar dintii, copil, dinti, dintii de lapte, igiena bucala, igiena dintilor, Odontogeneza, simptome, simptomele aparitiei dintilor

Simptomele aparitiei primilor dinti

Simptomele care anunta aparitia primilor dinti variaza, depind de copil, organism si rezistenta sa, in functie si de dintele care apare de fiecare data.

Aparitia dintilor la copil

Aparitia dintilor la copil

La unii copii nervozitatea obisnuita care caracterizeaza aceasta etapa a vietii lor este relativ medie si odontogeneza mai putin dureroasa, dar frecventa este nervozitatea intensa, schimbarea comportamentului si disconfort. Incisivii centrali provoaca mai putine probleme cu aparitia lor in comparatie cu lateralii.

Simptomele obisnuite sunt:

  • Dispozitia copilului de a baga la intamplare obiecte sau mainile sale in gura, nevoia intensa de a musca, pentru ca acest lucru linisteste, indeparteaza durerea si ajuta la aparitia dintelui.
  • Neliniste, nervozitate si mofturi. Copilul isi da seama de schimbarea care se produce in gura sa, sentiment nou pentru el, care are ca rezultat schimbari in comportamentul, in tabieturile si preferintele sale.
  • Gingii iritate, tari si umflate. Salivatie intensa care este provocata de senzatia de mancarime a gingiilor copilului. Secretia de cantitati mari de saliva limiteaza si reduce simptomele cavitatii bucale si functioneaza terapeutic pentru copil.
  • Anorexia si schimbarea programului de alimentatie. Chiar mancarurile sale preferate, in orele obisnuite de masa, pot sa nu mai fie o provocare pentru copil.
  • Neliniste in somn. Poate sa va tina treji noaptea, sa formeze un orar de somn diferit de cel obisnuit, sa se trezeasca noaptea cu plansete, sa refuze sa doarma si sa nu va lase nici pe dumneavoastra sa dormiti.
  • Teoria conform careia odontogeneza poate provoca tulburari intestinale (fenomene de diaree sau voma) nu este sustinuta de toti pediatrii. Este posibil ca nervozitatea si schimbarile in corpul copilului sa influenteze functia intestinala a organismului sau.



Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Dezvoltarea si igiena dintilor copilului tau

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!