Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Sfaturi pentru tati: ce sa NU faci in timpul travaliului0 Comments

Publicat in:
Etichete:parinti, sfaturi, tati, travaliul

Nu te distra!

Nu cauta metode sau motive de amuzament. Nu te juca minute in sir pe telefonul mobil, nu face rebusuri, nu regla canalele televizorului din salon, nu incerca macar sa deschizi laptopul sa navighezi pe internet, sa intri pe chat sau sa joci ceva.

Travaliul - Sfaturi pentru tati

Travaliul - Sfaturi pentru tati

Chiar daca viitoarea mama iti spune ca poti face aceste lucruri, nu este indicat sa ii urmezi sfatul. Jocurile pe telefon vor fi acolo si peste cateva zile (si daca nu vor mai fi, nu e nici o pierdere), insa aceste momente, nasterea acestui copil, vor trece si nu le vei mai putea repeta niciodata.

Nu bea alcool!

Una dintre vechile traditii ale viitorilor tati era sa isi interneze partenera de viata in maternitate si sa plece la carciuma. Vechea traditie upgradata: viitorul tata are in sacosa/geanta o sticla de bautura pentru a prinde curaj sau pentru a sarbatori, sau pentru a se relaxa sau… In toate cazurile, singurul lucru pe care trebuie sa il intelegi este ca nu trebuie sa bei alcool in timpul travaliului. Deloc.

In aceste momente speciale trebuie sa fii cat de lucid posibil: se intampla un eveniment important din viata voastra, pot aparea probleme, va trebui sa furnizezi informatii vitale sau vei fi nevoit sa iei decizii. Alcoolul poate astepta cateva zile pana cand mama si bebelusul vor fi in siguranta, acasa.

Nu chema pe nimeni fara consimtamantul viitoarei mame!

Indiferent cat de fericit sau stresat esti, nu te apuca iti inviti prietenii si rudele sa va fie alaturi la acasa sau la maternitate in timpul travaliului si nasterii, cu atat mai putin fara sa ceri consimtamantul viitoarei mame. Travaliul si nasterea nu sunt momente in care partenera ta sa fie sociabila si sa aiba chef de povesti si glume, sa fie vazuta de oricine (fie si membru al familiei sau prietena apropiata).

Daca ea va dori sa aiba pe cineva alaturi iti va spune atunci cand o intrebi sau inainte de declansarea travaliului, atunci cand faceti planul nasterii. Nu insista impotriva dorintei ei pentru nimeni: nici mama ta sau mama ei, nici strabunica de 100 de ani, nici prietenul tau cel mai bun nu au ce cauta in preajma ei in aceste momente daca ea nu doreste.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Sfaturi pentru tati: ce sa NU faci in timpul travaliului

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!