Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

7 mituri despre a fi tata0 Comments

Publicat in:
Etichete:mituri, parinte, parinti, tata

Veti putea observa acest fenomen la orice barbat care urmeaza sa devina tata in viitorul apropiat: poate vorbi cu usurinta despre aspectele pozitive sau chiar amuzante ale statutului de tata, insa ii este foarte greu sa exprime cu voce tare sentimentele de teama si de neliniste in legatura cu tot ceea ce urmeaza sa apara, sa se schimbe in viata lui.

Mituri despre tati

Mituri despre tati

Va lesina daca va asista la nastere? Nasterea va decurge fara complicatii? Bebelusul va fi sanatos? Dupa nastere, relatia cu partenera de viata se va schimba? Isi va putea construi cariera profesionala si sa fie tatal care vrea sa fie in acelasi timp?

Realitatea: Adevarul este ca si viitorii tati au sentimente si ca acestea trebuie auzite. Faptul ca majoritatea partenerilor isi tin sentimentele ascunse pentru a nu adauga grijile lor in mintea si sufletele gravidelor nu inseamna ca aceste sentimente nu exista. Adevarul este ca viitorii tati ar trebui sa impartaseasca viitoarelor mame grijile lor, temerile, sperantele si planurile lor in legatura cu viata lor personala, profesionala sau familiala.

Majoritatea gravidelor tanjesc dupa asemenea interactiune cu partenerii de viata. De asemenea, viitorii tati ar trebui sa ia in considerare faptul ca exista numeroase carti pentru viitorii tati in care majoritatea sentimentelor sunt explicate de autorii care au trecut prin asemenea experiente de viata sau de specialisti. In plus, in mediul online, pot fi gasite bloguri sau chiar grupuri de discutii pentru viitorii tati.

Concluzie: Impartasirea sentimentelor, fie ele pozitive ori negative, intareste relatia de cuplu, mai ales intr-o perioada atat de sensibila cum este cea a unei sarcini. Fiecare barbat trebuie sa isi permita sa se simta vulnerabil, fericit, speriat sau confuz in aceasta perioada. Daca zi de zi viitorul tata va incerca sa poarte o masca, sa joace rolul barbatului puternic, va pierde contactul cu realitatea si cu propriul sine, ceea ce se va intoarce impotriva sa mai tarziu in viata.

Barbatii nu sunt sensibili la bebelusi

Pornind de la premisa ca barbatii sunt mai duri sau ca nivelul mai crescut al testosteronului impiedica barbatii sa fie la fel de emotivi precum femeile, ideea ca barbatii sunt mai insensibili cand vine vorba despre bebelusi a devenit unul dintre miturile general acceptate.

Realitatea: Trebuie sa stii ca ritmul cardiac al barbatilor creste in aceeasi masura cum creste ritmul cardiac al femeilor atunci cand aud un bebelus plangand. Studiile au mai aratat chiar ca taticii isi pot recunoaste bebelusii, legati la ochi, numai tinandu-i de mana, dupa numai o ora petrecuta impreuna, atingandu-se ori tinand bebelusul in brate. De asemenea, trebuie sa stii ca atunci cand un tatic hraneste cu biberonul un bebelus o face intr-un mod la fel de tandru precum o femeie, iar bebelusul mananca aceeasi cantitate de lapte ca in cazul in care sunt hraniti de mama.

Concluzie: Taticii sunt foarte sensibili cand este vorba despre bebelusi, in aceeasi masura in care sunt si mamele.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
7 mituri despre a fi tata

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!