Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

7 mituri despre a fi tata0 Comments

Publicat in:
Etichete:mituri, parinte, parinti, tata

Mamele stiu sa ingrijeasca mai bine copiii

Realitatea: Trebuie sa stii ca ambele sexe sunt la fel de capabile sa aiba grija de un nou-nascut. Avantajul mamelor este ca, in general, ele petrec mult mai mult timp cu bebelusul si ca invata mai repede pentru ca in primele saptamani sau luni de viata ale micutului mama este cea care se ocupa exclusiv de acesta. In plus, mamicile sunt sprijinite adesea de personalul medical din maternitate, apoi de membrii familiei sau de prieteni apropiati care au experienta cu bebelusii. In acelasi timp, taticii nu au parte de prea mult ajutor din partea celor din jur si nici nu au la dispozitie la fel de mult timp in care sa ingrijeasca nou-nascutul.

Mituri despre parinti

Mituri despre parinti

Concluzie: Daca tata si mama ar petrece aceeasi cantitate de timp cu nou-nascutul si ar beneficia de acelasi ajutor din partea persoanelor cu experienta si/sau calificare, abilitatea de a ingriji un nou-nascut ar fi la acelasi nivel.

Tatii nu sunt atat de importanti pentru bebelusi

Pornind de la mitul anterior conform caruia tatii nu stiu sa ingrijeasca bebelusii si continuand cu credinta ca mamele sunt singurele fiinte cu adevarat indispensabile bebelusului si copilului mic, mitul conform caruia tatii nu sunt importanti pentru bebelus reduce rolul barbatului la aproape un simplu donator de sperma.

Realitatea: In ciuda faptului ca mama hraneste si ingrijeste bebelusul aproape exclusiv, bebelusul are nevoie de ambii parinti, inca din prima zi de viata. Studiile au demonstrat ca micutii ai caror tati s-au implicat in cresterea lor se adapteaza mai bine la gradinita si la scoala, au un IQ mai ridicat si mult mai putine probleme de comportament comparativ cu copiii ai caror tati nu s-au implicat in cresterea si educatia lor. Copiii care au fost crescuti de tatici dedicati lor isi fac prieteni mult mai usor si sunt capabili sa inteleaga mai lesne ce simt oamenii din jurul lor. Mai tarziu, copiii cu tatici implicati au vieti sentimentale mai multumitoare, o sanatate mentala mai buna si un risc mai scazut de a avea probleme cu legea.

Concluzie: Indiferent daca vorbim despre fetite sau baietei, rolul tatalui este esential, nu irelevant in ingrijirea si cresterea bebelusului. Acest fapt se aplica si in cazul in care parintii sunt separati / divortati.

Barbatii care se concentreaza prea mult pe copii nu vor reusi in viata profesionala

Deseori, chiar si in societatea moderna, barbatii sunt invatati sa isi considere munca drept principalul lor atribut in functie de care sunt apreciati sau criticati, aceasta parte a vietii lor fiind cea care le confera valoare sociala, dar si respect de sine. Mesajul social subliminal este ca barbatii care fac sacrificii in acest sens, alegand viata de familie in defavoarea vietii profesionale o fac pentru ca nu ar putea avea prea mare succes in profesie.

Realitatea: Din ce in ce mai multi barbati descopera ca a fi tata este plin de satisfactii si acorda o importanta mare acestui statut. Foarte multi tati renunta la a urmari promovari in plan profesional in favoarea a mai mult timp de calitate petrecut in familie datorita satisfactiilor pe care le gasesc langa copiii lor, nu pentru ca nu pot avansa profesional. Tatii din zilele noastre simt ca a fi un tata bun reprezinta una dintre realizarile majore ale vietii.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
7 mituri despre a fi tata

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!